Afbeelding
Foto:

Cantique zingt Vivaldi

zondag 14 april 2024 15:00

Aarle-Rixtel - Het Gloria in D groot van AntonioVivaldi (1678-1741) is een bekend hoogtepunt uit zijn oeuvre. Het is geschreven voor koor, orkest en twee solisten. Vivaldi’s Gloria is een van de meest bekende en geliefde vocale composities. Deze ode aan de Schepper is een veelzijdig werk, met een reeks van steeds wisselende tempi, stemmingen en emoties. 

Kamerkoor Cantique gaat alle 12 delen uitvoeren, daarbij ondersteund door een samengesteld orkest, bestaande uit violen, cello, hobo, piano, bas en trompet, o.l.v. Jacqueline Wezenberg. En twee solisten, Margot Pagels (sopraan), Ginette Kals (alt). Het geheel staat onder de bezielende leiding van Antoine Kop. Voorafgaande aan het Gloria in D groot door het koor, speelt bovengenoemd orkest, het concert in D klein van Vivaldi. Cantique verzorgt twee uitvoeringen: op 13 april om 20.00 uur in de St.Jans Onthoofdingkerk te Gemert en 14 april om 15.00 uur in de O.L.Vrouwe Presentatiekerk in Aarle-Rixtel.U kunt geen kaartjes kopen. Als u tevreden bent doneert u een vrijwillige bijdrage na afloop.

Locatie