De fiets die werd gestolen
De fiets die werd gestolen

Postbode in Beek en Donk bestolen van fiets én post

112-berichten

Beek en Donk - In Beek en Donk is een postbezorger van PostNL dinsdagmiddag 31 maart bestolen van zijn fiets én de post. De fiets en delen van de post zijn later teruggevonden. 

De postbode was bezig met zijn wijk, toen hij op de hoek van Den Hoek en de Molenweg een oprit opliep. Toen hij een brief door de brievenbus had gedaan en zich omdraaide, zag hij een donkere man er met zijn fiets vandoor gaan. Zijn fiets stond gestald aan het begin van de oprit. 

De postbode heeft lopend de achtervolging ingezet, maar kon de dief niet bijhouden. Op dat moment kwam toevallig zijn dochter voorbij met de auto, waarna hij is ingestapt en ze samen de man hebben proberen te vinden. Ondertussen belde de bezorger naar de politie en PostNL, om hen in te lichten. Circa 20 minuten later werd hij teruggebeld door PostNL. Zij hadden een telefoontje ontvangen van bewoners aan de Pater Becanusstraat (richting Sparta'25). Bij hun stond een postfiets op de oprit. Bij aankomst bleek dat alle post weg was. Delen van de post zijn later gevonden in een natuurgebied in Beek en Donk en in Boerdonk. 

Mogelijk is de dief ter hoogte van Sparta'25 bij een andere man in een donkere auto gestapt. Deze stond op het parkeerterrein te wachten, zo liet een getuige weten. PostNL liet in een reactie weten dat er vaker post gestolen wordt, omdat dieven op zoek zijn naar betaalpasjes in de post.