Afbeelding
Archieffoto: www.112nieuwsonline.nl

Dwangsom moet einde maken aan feestjes

112-berichten Coronavirus

Beek en Donk - Op basis van signalen uit de buurt heeft de politie zaterdag 28 maart een woning aan de Zaagmolenweg in Beek en Donk bezocht. Op het adres was op dat moment een feestje aan de gang met ongeveer acht personen.  Zo laat de gemeente Laarbeek weten middels een persbericht .

Op grond van de geldende noodverordening is het verboden om samenkomsten te organiseren. Om dit soort feestjes te voorkomen heeft de burgemeester besloten om een last onder dwangsom op te leggen. Dat betekent, dat wanneer er opnieuw geconstateerd wordt dat daar een samenkomst plaatsvindt, de overtreder een boete opgelegd krijgt van € 1.250,-.

In Nederland, maar ook wereldwijd, is er een uitbraak van het coronavirus (COVID-19), behorende tot de groep A van de infectieziektes. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgemeester Frank van der Meijden: “Daar waar mensen zich niet houden aan de regels, grijpen we in. De maatregelen rondom het coronavirus nemen we serieus. Dit soort onverantwoord gedrag tolereer ik niet. Samen met politie en opsporingsambtenaren treden we hier tegen op. Dat mogen inwoners verwachten. Ik roep inwoners op om zaken te melden die niet door de beugel kunnen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!”