De vuurwerkbom richtte in de unit van de snelteststraat een enorme ravage aan.
De vuurwerkbom richtte in de unit van de snelteststraat een enorme ravage aan.

Corona sneltestlocatie compleet vernield door vuurwerkbom

112-berichten 112 berichten

Beek en Donk - De corona sneltestlocatie bij het medisch centrum in Beek en Donk is afgelopen nacht compleet vernield. Vandalen gooiden een vuurwerkbom in de unit die aan de Waterhoenlaan staat. Deze richtte een enorme ravage aan, waardoor de unit niet meer bruikbaar is.

De unit stond er pas enkele dagen. De sneltestlocatie werd onder meer door huisarts Geert Oerlemans neergezet om ondernemers de kans te bieden om zich snel te laten testen op corona. Ook om de druk op de reguliere teststraten van de GGD te verlichten. Burgemeester Frank van der Meijden reageert furieus op de vernielingen. “Dit is verdrietig, ongehoord en onacceptabel. Dit tolereren we niet. Samen met de politie gaan we er alles aan doen om de daders op te sporen. Ze kunnen zich beter zelf melden, want links om of rechts om gaan we ze achterhalen.” 

De sneltestlocatie was sinds afgelopen maandag geopend, op initiatief van huisarts Oerlemans en ondernemer Mark Bankers. Tegen een gereduceerde prijs konden mensen daar de test af laten nemen. De uitslag kregen ze binnen 15 minuten. 

De politie is dringend op zoek naar getuigen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!