Afbeelding
Foto: Politie Gemert-Bakel/Laarbeek

Politie Gemert-Bakel/Laarbeek uit ongenoegen op gedrag automobilisten tijdens ongeluk

112-berichten 112 berichten

Beek en Donk - De Politie Gemert-Bakel en Laarbeek heeft via Facebook en Instagram haar ongenoegen geuit op een aantal bestuurders tijdens een ongeluk dat gebeurde op 8 september in Beek en Donk. Zij verzoeken weggebruikers in de toekomst dan ook om te rijden als de weg geblokkeerd is met pylonnen en een politieauto met geel zwaailicht.

Na het ongeluk op donderdag 8 september kreeg de politie Helmond melding om te gaan naar de Bosscheweg in Beek en Donk. De eenheid ‘Gemert-Bakel en Laarbeek’ was namelijk al druk bezig met een andere (spoed)melding. De weg werd afgesloten voor de veiligheid van de hulpverleners, maar ook voor verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval. “Ja, wij snappen dat het vervelend is dat u moet omrijden. Nee, wij hebben op dit moment geen verkeersregelaars in verband met drukte. Nee, het is niet onduidelijk of u er wel of niet langs kunt. Wij willen graag met bestuurders in discussie gaan over waarom een weg afgesloten wordt, maar niet op dat moment. Wij zijn namelijk druk bezig samen met het ambulancepersoneel met het slachtoffer en het verdere onderzoek. Enkele bestuurders hadden het geluk dat wij druk bezig waren met het ongeval zelf, daardoor hebben wij geen proces verbaal geschreven voor het in tegengestelde richting rijden en over een verdrijfvlak rijden. U veroorzaakt met dit rijgedrag namelijk niet alleen een gevaar voor de hulpverleners, maar ook voor uw tegenliggers”, zo valt er te lezen in het statement. 

De bestuurders werden wel stevig aangesproken op hun gedrag en moesten direct omkeren. In het vervolg: ziet u dat de weg geblokkeerd is met pylonnen en een politieauto met geel zwaailicht? Dan is het verzoek om om te rijden. De politie dankt u alvast voor de medewerking.


!