Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Minderjarig meisje uit Beek en Donk verdachte bij reeks gewapende berovingen

112-berichten

Beek en Donk - Drie verdachten zijn opgepakt voor een reeks gewapende berovingen die zij pleegden in Maarheeze, Best, Uden en het Limburgse Horst. Het gaat om een 16-jarig meisje uit Beek en Donk en een man en vrouw (26 en 24) uit Gemert, zo meldt Omroep Brabant. Zij deden zich via Marktplaats steeds voor als geïnteresseerde koper en dwongen de slachtoffers toen met een vuurwapen om hun spullen af te geven.

De verdachten zochten hun slachtoffers uit via Marktplaats. Het ging om mensen die een telefoon verkochten. De verdachten maakten een afspraak met ze om de telefoon te komen kopen. Maar toen ze voor de deur verschenen, bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen. In totaal ging het om vijf berovingen. In drie van de gevallen verschenen de man en vrouw uit Gemert samen aan de deur van de slachtoffers. De andere twee keren was het alleen de man die zich voordeed als koper. Het minderjarige meisje uit Beek en Donk wordt ervan verdacht dat ze ook een rol speelde bij de berovingen. Wat die rol precies is kan de politie niet zeggen, onder meer omdat ze minderjarig is.

Meisje weer vrij
De politie is na uitgebreid onderzoek de drie verdachten op het spoor gekomen. Ze zijn afgelopen maand in hun woonplaats opgepakt. Twee van de verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek. Het 16-jarige meisje is weer vrij, maar blijft verdachte.