Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Jarenlange celstraffen voor moord in Lieshout

112-berichten 112 berichten

Lieshout - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar en een 34-jarige vrouw tot een celstraf van 22 jaar en 11 maanden. De verdachten brachten zowel in Lieshout als in Amsterdam een man om het leven. Ze lieten de slachtoffers in hun woning liggen, bleven daar zelf wonen en kochten van hun geld en eigendommen drugs en luxe goederen.

De vrouw had een relatie met een 70-jarige man en woonde sinds april 2021 in zijn bosvilla in Lieshout. Op 2 mei van dat jaar reed de Bossche verdachte naar de woning, wachtte daar enige tijd en knipte een hek door. De vrouw appte hem dat de man sliep. De deur van de woning was open en de mannelijke verdachte ging naar binnen. De vrouw vertelde dat de man lag te slapen en wees waar de slaapkamer was. De mannelijke verdachte liep met een hamer naar het slapende slachtoffer en sloeg hem meerdere keren op zijn hoofd.

Binnen een uur na de moord lieten de verdachten een drugsdealer naar de woning komen. De ochtend daarna kreeg de vrouw volgens eigen zeggen het idee om geld van de rekeningen van het slachtoffer te halen. De verdachten pinden geld met een bankpas en leefden een aantal weken in luxe, terwijl zij het slachtoffer op bed lieten liggen. Ook namen zij creditcards, een telefoon, laptop en muntenverzameling weg en verkochten zij aandelen ter waarde van €90.000. De man en vrouw gaven het geld onder meer uit aan harddrugs en luxe goederen.

Na twee weken vertrokken de verdachten met de auto van het slachtoffer naar Amsterdam om daar een aantal weken in exclusieve hotels te verblijven. In de tussentijd stuurde de vrouw met de telefoon van het slachtoffer appjes naar familieleden zodat zij dachten dat de man nog in leven was. De mannelijke verdachte reed twee keer terug naar Lieshout om een bankpas te halen en de hondjes van het slachtoffer eten te geven. De familieleden van het slachtoffer in Lieshout kregen na een tijdje argwaan en troffen hem op 11 juni 2021 dood aan in zijn bed. De politie kwam al snel op het spoor van de vrouw en later ook de man. Via bijzondere opsporingsbevoegdheden en observaties bleek dat zij inmiddels in de woning van een 65-jarige man in Amsterdam verbleven. De politie viel eind juni die woning binnen, hield de verdachten aan en trof tussen de keukentafel en een bankstel, verstopt onder dekens en een matras, de overleden bewoner aan.

Lees het volledige artikel op de Rechtspraak.