Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Gooiers vuurwerkbom Kapelstraat opgepakt

112-berichten 112 berichten

Beek en Donk - In de nacht van woensdag op donderdag 6-7 december werd in de Kapelstraat een vuurwerkbom uit een auto geworpen. Gisteren kon de politie door doortastend politiewerk twee verdachten opsporen.

Burgemeester Frank van der Meijden: “Compliment voor de samenwerking tussen buurt, politie en ons eigen veiligheidsteam. We treden op tegen dit soort praktijken en stellen alles in het werk om verdachten op te sporen. Een dergelijke domme actie creëert maatschappelijke onrust in een toch al verkeerstechnisch kwetsbare buurt. Ik blijf oproepen om zaken te melden; dan kunnen we adequaat optreden.”

Dankzij de samenwerking met buurt en het veiligheidsteam van de gemeente kon de politie gisteren twee verdachten van het gooien van de vuurwerkbom in de Kapelstraat in Beek en Donk opsporen. Bij een huiszoeking bij een van de twee is zwaar illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen. Beide mannen kunnen twee uitnodigingen tegemoet zien. Een uitnodiging om tekst en uitleg te geven bij de politie en een tweede uitnodiging voor een kop koffie met de burgemeester voor een goed gesprek. “Laat dit een signaal zijn naar diegenen die zich permitteren om in de Kapelstraat provocerend gedrag te vertonen,” aldus burgemeester Frank van der Meijden.

Overlast melden
Handhavers van de gemeente, politie en beveiligers zijn actief in Laarbeek om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Als u overlast ervaart, meld het dan via vuurwerkoverlast@laarbeek.nl. Melden van overlast is belangrijk om hiertegen op te kunnen treden.