archieffoto Team Dirk van Gerwen (Aarle-Rixtel) tijdens de Alpe d'Huzes in 2017
archieffoto Team Dirk van Gerwen (Aarle-Rixtel) tijdens de Alpe d'Huzes in 2017 Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel

Onzekerheid voor Laarbeekse teams over doorgaan Alpe d'Huzes

Activiteiten & Evenementen Coronavirus

Beek en Donk - Team Stofberg heeft de paasbrunch van 12 april geannuleerd. Dit naar aanleiding van de aangescherpte en verlengde maatregelen van maandag 23 maart omtrent het coronavirus.

Aan fans, volgers, sponsors, dorpsgenoten en vrienden laten zij in een reactie weten: "Gezien het nog onzeker is hoelang de huidige maatregelen blijven bestaan, is verplaatsing helaas niet mogelijk. Op dit moment is het nog niet duidelijk of Alpe d'Huzes dit jaar wel doorgang kan vinden. Wij blijven wel volop in training, want opgeven is geen optie."

Uit Laarbeek doet o.a. Lifestyle Center Laarbeek ook mee aan Alpe d'Huzes met twee teams.

Op de website opgevenisgeenoptie.nl staat aangegeven dat de organisatie van de Alpe d'Huzes voor 1 april een beslissing neemt. Drie verschillende scenario's zijn genoemd, maar mogelijk worden er nog meer uitgedacht.

1. We zetten alles op alles om de koers van 2020 door te laten gaan in juni, wellicht in afgeslankte vorm;
2. We verschuiven de koersweek van juni 2020 naar een later moment in 2020;
3. We moeten besluiten dat een koersweek dit jaar niet haalbaar is en organiseren de 15e editie in 2021.

"Meer dan ooit laten we ons nu leiden door ons motto ‘Opgeven is geen optie’ en ik doe een beroep op het saamhorigheidsgevoel dat zo kenmerkend is voor onze organisatie. Ik wens jullie een goede gezondheid en veel sterkte", zo laat voorzitter Jan Kouwenhoven van Alpe d'Huzes weten in zijn column.


"Meer dan ooit laten we ons nu leiden door ons motto 

‘Opgeven is geen optie’"

Team Stofberg
Team Lifestyle Center Laarbeek