Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Nog veel onduidelijkheid over komend carnavalsseizoen

Activiteiten & Evenementen Carnaval

Laarbeek – Na de afgelasting van carnavalsseizoen 2020/2021 door CV de Raopers (Lieshout) ging DeMooiLaarbeekKrant in gesprek met de andere Laarbeekse carnavalsverenigingen. Alle verenigingen geven aan hoe dan ook de veiligheidsregio te volgen. 

Ganzendonck (Beek en Donk)
De Teugelders van Ganzendonck schort alle voorbereidingen op tot na de vakantie. Medio september besluit het bestuur over het komende carnavalsseizoen. De vereniging benadrukt dat dit niet betekent dat carnaval volledig afgelast wordt. Ook staat het bestuur open voor ‘corona-proof’ suggesties. Maarten Maas, voorzitter van de Teugelders: “Ik wil een beroep doen op jullie enthousiasme, creativiteit en positiviteit. Zo krijg ik nu al mails met suggesties en creatieve ideeën die coronaproof zouden zijn. Daar worden wij als bestuur natuurlijk blij van. We vragen dan ook: ‘Hou dat vast!’ Geloof me, er komt straks weer een tijd dat carnaval een warm bad is waarin iedereen weer thuis kan komen!”

’t Heidurp (Mariahout)
De Heikneuters hebben nog geen beslissing genomen. Zij zullen rond september een uitspraak doen over het carnavalsseizoen 2020/2021. John Brugmans, voorzitter van De Heikneuters: “We vieren natuurlijk liever wel carnaval, het is ten slotte voor het dorp, maar niet ten koste van de gezondheid. Gezondheid gaat voor alles.” De Heikneuters zijn achter de schermen hard aan het nadenken over eventuele alternatieven. "We staan er heel positief in. Carnaval gaat door, alleen de vorm is nog niet zeker."

Ganzegat (Aarle-Rixtel)
Het bestuur van Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat neemt eind augustus een definitief besluit. “We kijken liever wat wel kan, in plaats van nu kijken wat misschien niet kan”, laat Marcel Zijp, voorzitter van de stichting, weten. De Aarlese stichting denkt al wel na over ‘corona-proof’ ideeën, zoals enkel jeugdcarnaval. “We willen de ervaring van het carnavallen zo gezellig maken. De 1,5 meter regel vormt dan een probleem. Een ‘normale’ carnaval lijkt op dit moment lastig. Laten we hopen dat carnaval 2021 veilig en gezellig kan worden georganiseerd.”