Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Mariahout herdenkt bevrijding op 18 september

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - 18 september is voor Zuid-Nederland een memorabele dag. We vieren en herdenken, dat er op die dag in 1944, een einde aan de tweede wereldoorlog kwam. Voor Nederland 'boven de rivieren' zou het nog tot mei 1945 duren eer ook daar de bevrijding een feit was. 

Vorig jaar hebben ze in september in Mariahout b.g.v. 75 jaar bevrijding een monument onthuld en ze willen er jaarlijks even bij stil staan, wat oorlog voor eenieder betekende en onze vrijheid vieren. Daarom hebben het Oranjecomité en Zorg om het Dorp, in samenwerking met de Grottendorfer Blaaskapel en anderen, een passend programma gemaakt waarvoor ze u van harte uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn. 

Het programma
18.45/50 uur: luiden van de kerkklokken, Muziek door de Grottendorfer Blaaskapel
19.00 uur: Welkomstwoord door Ger Aarts namens het Oranjecomité, gedicht door Louise Gommers, muziek. Daarna wandelen ze langs de oorlogsgraven waar de Last Post gespeeld zal worden en bloemen gelegd. We vervolgen de weg door het park naar het Bevrijdingsmonument aan de Mariastraat waar de vlag gehesen zal worden, Margo Leenders een lied zingt, bloemen worden gelegd en het Wilhelmus zal klinken. Tot slot een woordje door Ria Lindeman, vz. van Zorg om het Dorp.

Na afloop wordt de aanwezigen een kopje koffie aangeboden. U wordt gevraagd de regels omtrent COVID-19 in acht te nemen, maar ze hopen dat u zich hierdoor niet laat afschrikken om bij de viering van onze vrijheid aanwezig te zijn.