Adjudant Pascal (l) en Prins Frank d'n Uurste zochten het mooist versierde huis van Raopersgat.
Adjudant Pascal (l) en Prins Frank d'n Uurste zochten het mooist versierde huis van Raopersgat.

Raopersgat laat carnaval niet onopgemerkt voorbijgaan

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Op zaterdag 13 februari hebben Prins Frank d’n Uurste en Adjudant Pascal de vlag gehesen in Raoporsgat. Vanaf nu is het carnavalsseizoen dus officieel begonnen. Het hijsen van de vlag was dit jaar wel iets anders dan gebruikelijk. Normaal staan er tientallen mensen te kijken als de prins de vlag hijst, dit jaar waren er echter maar zeven mensen aanwezig. Om de mensen die er niet bij waren toch de mogelijkheid te geven om mee te kijken, hebben de Raopers alles live op Facebook gestreamd.

Het hijsen van de vlag
Prins Frank en Adjudant Pascal hebben de vlag met zijn tweeën gehesen, nadat voorzitter Martijn van den Baar de mensen van de livestream had toegesproken. Het hijsen was zo gebeurd omdat Frank en Pascal dit vorig jaar ook al hadden gedaan en nu dus weten hoe het moet. Toen de vlag eenmaal hing hebben de hoogheden en de mensen van het bestuur nog een borrel gedronken, op anderhalve meter afstand natuurlijk.

Ereleden
Na het hijsen van de vlag gingen de hoogheden naar de ereleden van de vereniging; Ad en Annie Daniëls en Willy en Ans Verhoeven. De mannen krijgen een plaatje voor aan hun ketting en omdat de vrouwen geen ketting hebben krijgen deze een mooie bos bloemen. Ook hier werd buiten op anderhalve meter afstand een borrel gedronken.

Het mooist versierde huis 
Op dinsdag 16 februari is de prijs voor het mooist versierde huis van Raopersgat uitgereikt. Peter, Jolanda, Evi en Noa Donkers uit de Burgemeester Mostermanslaan hebben deze gewonnen. John, Mariëlle en Lenn van den Broek hebben een mooie tweede prijs binnen gesleept. De Raopers hebben hen allen verrast met een mooie prijs. Ook Fen en Pim Verkuijlen hebben een leuke prijs gekregen, deze jongens hebben namelijk een optocht van Lego gemaakt. Al dit werk kan natuurlijk niet onopgemerkt blijven en daarom krijgen zij deze prijs.