Afbeelding
Foto: Mark Barten

Koningsdag 2021: thuis of kleinschalig

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - In Laarbeek zijn net als vorig jaar geen bruisende activiteiten met publiek mogelijk op Koningsdag. Evenementen zijn niet toegestaan, maar in nauw overleg met de gemeente hebben de oranjecomite’s van Lieshout, Mariahout en Aarle-Rixtel kleinschalige alternatieven bedacht die binnen de coronamaatregelen passen.

De burgemeester roept iedereen op om Koningsdag thuis te vieren. Doet u vanuit huis mee met activiteiten in uw dorp, houd u zich dan strikt aan de regels: geen groepsvorming -met uitzondering van uw eigen huishouden- en blijf op anderhalve meter afstand.

Lintjes
De dag voor Koningsdag is traditiegetrouw de dag van de lintjesregen. Uitreikingen bij mensen in de woonkamer of in horecagelegenheden zijn dit jaar niet mogelijk. De uitreikingen zijn daarom buiten, op locaties waarbij alleen de gedecoreerde en zijn/haar gezinsleden welkom zijn. De burgemeester komt alleen. Een gezinslid mag de onderscheiding opspelden. De uitreiking wordt gefilmd en er worden foto’s gemaakt, zodat de gedecoreerde een blijvende herinnering heeft aan dit heuglijke moment.

Koning
De koning viert zijn verjaardag dit jaar in Eindhoven, zonder publiek. Het programma bevat vrijwel uitsluitend online-activiteiten, waarin de Peelregio en dus ook Laarbeek een kleine rol speelt. Het bezoek van de Koning en zijn gezin aan Eindhoven wordt op 27 april online en op tv uitgezonden.