Afbeelding

Ontdek ouder/kleutergym coronaproof

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Het is nog steeds een lastige tijd om te gaan sporten voor de ouderen. Daarom zijn er nu twee beweegboekjes (1.12 en 1.13 zie website van Laarbeek Actief) ontwikkeld door Nick Donkers van Laarbeek Actief. Zo kun je samen met je zoon of dochter of misschien wel met je kleinkinderen samen thuis bewegen.

Nick is bezig met een examen om ouderen en kinderen thuis meer te laten bewegen. Hij heeft hiervoor een project ontwikkeld dat eigenlijk uitgevoerd moest worden door de ouderen van de beweegtuin in Lieshout en door kleuters van de basisschool. Zijn project hield in dat er kleuters naar de beweegtuin kwamen. De ouderen zouden dan samen met de kleuters een uurtje sporten en bewegen.

Helaas heeft zijn project niet plaats kunnen vinden en daarom heeft hij een coronaproof-idee opgesteld. Dit houdt in dat er beweegboekjes zijn gemaakt die u thuis samen kunt uitvoeren. De beweegboekjes bestaan uit tien verschillende bewegingen en oefeningen. Elke oefening heeft een optie om de opdracht moeilijker te maken. Als laatste zijn er twee gerechten toegevoegd die je samen kunt maken na het sporten met behulp van het beweegboekje. Het doel is om thuis samen te sporten en bewegen om actief te blijven. Een ander doel is om plezier te beleven en te lachen met elkaar.

Het beweegboekje kun je vinden op www.laarbeekactief.nl onder het kopje 'Sportaanbod' en dan bij 'Beweegboekjes Ouderen’. Kunt u het niet vinden, dan mag u contact opnemen met Nick. Verder wil Nick vragen, wanneer u het boekje gebruikt om samen te sporten, of hij contact met u op mag nemen om feedback te vragen. Hiermee kan hij zijn boekjes verbeteren en aanpassen. Als u besluit om het boekje te gaan gebruiken wil Nick vragen of u contact met hem op wil nemen via zijn emailadres: nickdonkers@live.nl. Hiermee wil hij peilen of het beweegboekje helpt om samen thuis te sporten en wil hij graag uw mening horen.