Een foto van de laatste editie van WiSH Outdoor, in 2019
Een foto van de laatste editie van WiSH Outdoor, in 2019 Foto: Danny van Schijndel

Kogel is door de kerk: geen WiSH Outdoor in 2021

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - WiSH Outdoor zal ook in 2021 niet doorgaan. De organisatie heeft dit besluit genomen omdat de risico’s te groot zijn om het festival in Beek en Donk op 2, 3, en 4 juli door te laten gaan. Ook vorig jaar kon WiSH Outdoor niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De organisatie richt zich nu vol op de editie van 2022.

“Tot vorige week hebben we stug volgehouden dat we het door konden laten gaan. Nu blijkt gewoon dat het echt niet mogelijk is om in het eerste weekend van juli dagelijks 25.000 mensen te ontvangen”, vertelt Jasper van de Wouw. “Als we nu doorgaan met organiseren, zijn de risico’s gewoon te groot als blijkt dat op het laatste moment het toch niet door kan gaan.” De editie van 2021 verplaatsen naar later dit jaar, zoals Paaspop, gaat niet gebeuren. “Dat is niet in beeld geweest vanwege de overvolle festivalagenda in het najaar.”

De organisatie van WiSH Outdoor richt zijn blik dan ook nu al helemaal op de editie van 2022, op 1, 2 en 3 juli. Dat moet een totaal nieuwe beleving worden. “Met een volledig nieuw ontworpen festivalterrein, nooit eerder vertoonde area’s, vier nieuwe magistraal te ontdekken werelden, een compleet nieuwe en uitgebreide campsite en de grootste line-up uit de WiSH Outdoor geschiedenis. Bereid je voor op een WiSH Outdoor 2.0.”

Mensen die al een ticket hebben gekocht, hoeven zich geen zorgen te maken, deze kaarten blijven automatisch geldig voor 2022.