Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Koningsdag 2021: #oranjebuiten in Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Dinsdag 27 april is het Koningsdag, en in verband met de maatregelen mag er niets georganiseerd worden in Aarle-Rixtel. Dit houdt echter niet in dat er geen mooie feestelijke dag van gemaakt kan worden. Zoals te beginnen door de vlag met oranjewimpel uit te steken.

Landelijk wordt er opgeroepen om alle kinderen om 10.00 uur buiten te laten spelen, in de tuin op de stoep of in een van de speeltuintjes die voor deze dag een oranje versiering zullen krijgen.

Versierde fietsjes
De eerste herinnering die men van Koningsdag heeft, is dat de fiets versierd werd en dat je hiermee rond mocht rijden. Nu voor de tweede maal de versierde fietsen-optocht niet door mag gaan, lijkt het Oranjecomité het leuk dat de kinderfietsjes toch versierd worden. Maak hier een filmpje tussen de 5 en 20 seconden, en stuur die op. Het Oranjecomité plakt dan al deze filmpjes aan elkaar, en plaatst dit op de social media zodat er toch nog een digitale versierde optocht is.

Vrijmarkt op je oprit
Dit jaar geen vrijmarkt op het kerkplein, maar kinderen tot en met 12 jaar mogen wel een kraampje thuis op de oprit zetten en van daaruit hun spulletjes verkopen.

Voor de fotografen uit Aarle heeft het Oranjecomité een uitdaging: maak een foto met als motto ‘Aarle Oranje’, en stuur die naar op. Onder de deelnemers worden drie prijzen getrokken. U kunt uw filmpjes en foto’s sturen naar: info@oranjecomiteaarlerixtel.nl ze moeten wel voor 15:00 uur binnen zijn. Het Oranjecomité wenst iedereen ondanks het beperkte programma een mooie Koningsdag.