Afbeelding
Foto: Marie-Christine van Lieshout

Prijswinnende kleurplaten op bakfiets Mariahout rond

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Geef de koning en zijn gezin een mooi kleurtje. Dat was de opdracht voor alle Mariahoutse kinderen die een tijdje geleden een kleurplaat kregen. Volwassenen maakten kans op een leuke zomerse koninklijke verrassing. Op de folder waarin tips gegeven werden voor Koningsdag 2021 stonden ook kroontjes. Als deze alledrie goud waren dan mocht je dit bij de organisatie melden en kwam het speciale transport op Koningsdag langs.

Normaal zou Mariahout met Koningsdag bruisen van activiteiten, maar voor het tweede jaar op rij moet Koningsdag op een alternatieve manier gevierd worden. Katelijn Lukassen, Lindsey van Stiphout en Ger Aarts zijn druk bezig met de laatste puntjes op de i. Terwijl Katelijn en Lindsey een bakfiets volhangen met prijswinnende kleurplaten, print Ger de route door Mariahout uit. Nog even kratten met aardbeien in de bakfiets zetten en de karavaan kan vertrekken.

Creatievelingen
“Er zitten ontzettend originele kleurplaten bij”, vertelt Katelijn. “Een kind heeft Willem-Alexander als hulk gekleurd en er zijn zelfs twee jongens die de kleurplaat met Play Mobiel hebben nagemaakt.” Het Koningsdagcomité is erg blij met Lindsey als nieuwe aanwinst. Haar creatieve tekentalent werd meteen ingezet bij het maken van de kleurplaat. Studio TWEE EN 20 verzorgde het drukwerk en Lieshoutse Berry zorgde dat de mooiste kleurplaten beloond werden met een ijsje.

Rondje Mariahout
Onder klanken van ‘Kinderen voor kinderen’ wordt op verschillende adressen in Mariahout aangebeld om ofwel aardbeien of ijshoorntjes af te geven. Vijfjarige Jet is de perfecte assistente van het comité en zorgt dat prijswinnaars hun prijs niet mislopen. Vaak verlegen of nieuwsgierig of hun kleurplaat echt wel op de bakfiets hangt nemen de kinderen hun prijsjes in ontvangst. Hier en daar wordt de bakfiets beklommen om er een mooie foto van te maken. Hoe vaak wordt jouw kleurplaat het dorp doorgefietst? Terwijl op veel plekken de vlaggen wapperden tegen de mooie blauwe lucht, komen her en der mensen op het geluid van ‘Kinderen voor kinderen’ af en genieten op gepaste afstand van de bescheiden ‘oranjeactiviteiten’.

Uitkijken naar Koningsdag 2022
Het comité kijkt nu al uit naar volgend jaar. Dan hopelijk weer een Koningsdag waarop het comité goed kan uitpakken. “We zoeken nog mensen in de organisatie”, vertelt Lindsey. “De tijdsinvestering valt best mee en we hebben een leuk clubje. Enthousiaste mensen met originele ideeën zijn welkom.” Terwijl de eerste mensen van hun gewonnen aardbeitjes genieten, trekt de kleine karavaan, met bakfiets voorop, verder door Mariahout. Het oranje zonnetje schijnt, ondanks corona, volop in Mariahout.