Deelnemers krijgen een ijsje als beloning.
Deelnemers krijgen een ijsje als beloning. Foto:

Alternatieve Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek een succes?

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De normale wandelvierdaagse Gezond Laarbeek was de afgelopen elf jaar een geweldig succes. De laatste jaren met meer dan 1000 wandelaars. Door de coronaperikelen heeft de organisatie vorig jaar en dit jaar de vierdaagse niet kunnen organiseren. Vandaar dit jaar een alternatief via de digitale wereld.

Maar is dat ook een succes? Dat is op dit moment de vraag. Wel worden de routes die aangeboden worden op de site www.w4dlaarbeek.nl door velen gedownload, maar of deze worden gewandeld is de vraag. De enige meting is het afhalen van de medailles bij IJssalon De Verrassing in Beek en Donk en IJS bij Berry in Lieshout. Tot afgelopen week waren dat er tientallen.

Hopelijk worden het er de komende dagen tot en met 25 mei nog meer. De medailles liggen klaar en een heerlijk bolletje ijs als toegift. Dus mensen die de routes nog niet hebben gewandeld, kijk op de site en print de routes of download ze in een app en ga wandelen.

De keuze is reuze. Om in aanmerking te komen voor een medaille mag je elke combinatie van vier routes wandelen. Bijvoorbeeld vier keer dezelfde afstand of alle drie de routes en een twee keer in dezelfde kern. Of toch, en dat is het ultieme doel, in elke kern een route.