Afbeelding

Juni 2021 is Roefelmaand; Jij doet toch mee?

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek – Corona zorgt dat Roefelcomité Laarbeek het zilveren jubileum op een alternatieve manier gaat vieren. Wij bombarderen de maand juni 2021 tot Roefelmaand. Waar anders op de tweede zaterdag van juni bedrijven, instellingen en organisaties hun deuren open zetten voor kinderen, vroegen we ze nu onze gele Roefeldagposter op te hangen. Voor iedereen de opdracht: Ga op zoek naar deelnemers aan de Laarbeekse Roefeldag.

Gezamenlijke Laarbeekse speurtocht
Van 1 tot en met 30 juni zal Laarbeek geel worden van alle Roefeldagposters die in vier kernen komen te hangen. Aan jou de taak om zoveel mogelijk posters op te sporen, ze te noteren op een antwoordvel dat op de homepage van Roefeldag Laarbeek staat. Daarna mail je het formulier naar een van de Laarbeekse Roefelcomités. Heb jij de meeste bedrijven in Laarbeek gevonden? Dan krijg je persoonlijk bericht van Roefeldag Laarbeek en kun je een leuk prijsje verwachten.

Iedere kern is uniek
In Lieshout en Beek en Donk is voor kinderen uit de eigen woonplaats iets extra’s georganiseerd. Woon je in Lieshout dan krijgen kinderen (groep 3 tot en met 8) een brief op school of in de brievenbus. In Lieshout hangt bij sommige gele Roefeldagposters een letter. Verzamel de letters, puzzel er een zin van en vul het antwoord in op de unieke brief die via school verspreid is of in de bus zat. Dat formulier mèt oplossing lever je in bij YsbyBerry voor een smakelijke traktatie.

In Beek en Donk kun je ook puzzelen naar een zin. Beek en Donkse basisschoolkinderen kunnen hun deelnameformulieren ophalen bij ijssalon De Verrassing (Piet van Thielplein) en leveren die daar ook in. Meer informatie op website Begeleiders (12 jaar en ouder) moeten bij betreden van ijssalons een mondkapje dragen, de traktatie is alleen voor kinderen van groep 3 tot en met 8 en geldt tot 1 juli. In Beek en Donk is de afspraak: Op is op.

Aarle-Rixtel en Mariahout doen mee met de Laarbeekse speurtocht (zie eerste alinea). De kinderen uit deze kernen krijgen informatie via de nieuwsbrief van de scholen.

Bekijk website over Roefelmaand juni 2021 of Roefeldag 11 juni 2022. Via de homepage van www.roefeldaglaarbeek.nl kan dus het algemene antwoordvel voor de algemene Roefelmaand gedownload worden dat in heel Laarbeek te gebruiken is. Voor activiteiten binnen de eigen kern kunt je het tabblad van jouw kern aanklikken. Op 11 juni 2022 hopen ze weer normaal te kunnen Roefelen. Roefelcomité Laarbeek wenst iedereen een gezellige zonnig gele Roefelmaand juni 2021 toe.