Guido Weijers.
Guido Weijers.

Ons Tejater gaat voor een mooi theater-seizoen

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Het heeft behoorlijk wat kruim gekost het afgelopen anderhalf jaar voor Marjan van Veggel en Ria Donker van Ons Tejater. Normaal zijn ze vooral bezig met het plannen van mooie voorstellingen in Ons Tejater in Lieshout. Door corona kwam dit logischerwijs stil te liggen. Nu kijken ze vol goede moed naar het seizoen 21-22.

Het seizoen van Ons Tejater loopt meestal van september tot en met april. Door corona moest het staartje van het seizoen 19/20 gecanceld worden en er kon een streep door het hele afgelopen seizoen. “Je bent continu in overleg met onder meer impresariaten om te kijken of we voorstellingen door konden schuiven. Vaak was dit geen probleem omdat iedereen in het zelfde schuitje zat. Artiesten willen graag optreden.” 

Even zag het ernaar uit dar vorig jaar oktober voorstellingen door konden gaan, met beperkingen. Slechts 100 mensen op 1,5 meter van elkaar. Allemaal losse stoelen etcetera. Maar uiteindelijk kon ook dat niet doorgaan. “We hebben daar veel werk aan gehad. En dan toch moet je alles weer annuleren. Dat werk is niet erg, maar je krijgt er geen plezier voor terug, wat je normaal bij een voorstelling wel krijgt in de vorm van publiek dat een mooie avond heeft of complimenten.” 

Ondanks alle corona-perikelen hebben Ria en Marjan zich toch weer vol overgave gestort op de programmering voor het nieuwe seizoen. Iets wat ze samen al ruim twintig jaar doen. “We willen er gewoon voor zorgen dat mensen een mooie avond weg kunnen hebben. We zorgen voor een gevarieerd programma, waar per avond 210 mensen bij kunnen zijn. We houden het bewust laagdrempelig.” 

Of het er na de zomer ook daadwerkelijk van komt, dat de optredens door kunnen gaan? Ria en Marjan gaan er wel vanuit. “We zijn hoopvol gestemd.” En wat de toekomst brengt, weten de twee niet. Dromen doen ze wel.”Een keer Youp van ‘t Hek die hier komt try-outen. Dat zou mooi zijn.” 

Rob Scheepers staat ook in Ons Tejater.