Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Peter Pan strijkt neer in het Openluchttheater

Activiteiten & Evenementen Fotoseries

Mariahout - Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Peter Pan die op weg is naar Nimmer Never Nooitgedacht land. Op zondag 1 augustus voerde Theatergroep Mariahout de musical ‘Terug naar Nimmer Never Nooitgedacht Land’ op.

Een nieuw hoofdstuk
Veel mensen kennen het originele verhaal van Peter Pan. Hierin reist het Londense meisje Wendy naar Nimmer Never Nooitgedacht Land samen met Peter Pan om daar met hem en de verloren jongens allemaal doldwaze avonturen te beleven. Het verhaal van Theatergroep Mariahout speelt zich echter een aantal jaren later af. Wendy is inmiddels volwassen geworden en heeft zelf kinderen gekregen. Een van haar kinderen, Jane, houdt niet zo van spelen en gelooft niet in de verhalen van haar moeder. Wanneer zij echter wordt gekidnapt door kapitein Haak en zijn crew, wordt ze door hen meegenomen naar Nimmer Never Nooitgedacht Land. Daar ontmoet ze Peter Pan en de verloren meisjes en gaat ze op zoek naar een manier om terug te gaan naar London. In eerste instantie gedraagt ze zich als ‘een fantasieloze volwassene’. Hierdoor gaat het steeds slechter met Tinkerbel en lijkt het er zelfs op dat ze zal overlijden. Wanneer Peter Pan en de verloren meisjes dan ook nog gevangen worden door Kapitein Haak en zijn crew lijkt echt alles mis te gaan. Als dat maar goed afloopt…

Acteren in de regen
Terwijl het theater langzaam volloopt met mensen komen ook de eerste regendruppels naar beneden. Langzaam maar zeker klappen alle bezoekers op de tribune hun paraplu’s open, duiken ze onder een poncho en kruipen ze wat dichter tegen elkaar aan. Het begint steeds harder te regenen. Desondanks kan de voorstelling toch van start gaan. De acteurs en actrices moeten acteren in de regen. Een enorme uitdaging welke ze enorm goed volbracht hebben. Tijdens de pauze trekt de laatste bui over. Na de pauze breekt de zon gelukkig door en kan een prachtige musical onder een daverend applaus en met prachtig weer afgesloten worden.

Tournee
De komende weken zal de musical nog op enkele andere plaatsen opgevoerd worden. Op donderdag 12 augustus staat de toneelgroep nog een keer in het Openluchttheater van Mariahout. Wil je deze show niet missen? Kijk dan op de website van het Openluchttheater Mariahout voor kaarten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding