Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (BD)

De nacht van Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Enkele weken geleden verscheen er ook al een artikel in DeMooiLaarbeekKrant met als titel: De Nacht van Laarbeek. Langzaamaan komt de datum van 2-3 oktober, de doorkomst van de Roparun, steeds dichterbij. 

De werkgroep heeft in de tussentijd niet stil gezeten. Veel activiteiten rond deze doorkomst staan in de steigers en materialen zijn gereserveerd. Vrijwilligers hebben zich aangemeld en worden ingedeeld voor de diverse activiteiten. De teams zullen Laarbeek vanaf circa 21.30 uur in een tijdsbestek van ongeveer vijf tot zes uur passeren. Dat wil zeggen dat de helft van de teams vanaf Lieshout naar Aarle-Rixtel en dan naar Bakel komen, en de andere helft vanuit Bakel naar Aarle-Rixtel en verder naar Lieshout en dan door naar de Stad van Gerwen.

Runningteam Laarbeek heeft de starttijd inmiddels vernomen en zij gaan om 12.25 uur vertrekken uit Landgraaf. Tussen 0.15 uur en 01.00 uur worden ze in Aarle-Rixtel verwacht. Vanaf ongeveer 20.00 uur zullen er activiteiten rond conferentiecentrum De Couwenbergh en het Kerkplein plaatsvinden, waar onder andere de Partyhosen (bekend van de Oktoberfeesten in Aarle-Rixtel) en Ganzegats Hofkapel hun medewerking hebben toegezegd.

Omroep Kontakt heeft zijn plek in- en rond De Couwenbergh gereserveerd en zal ter plaatse live verslag te doen van de ervaringen van het Runningteam, die onderweg zijn naar Laarbeek. Tevens zullen er enkele tenten geplaatst worden, van waaruit deelnemende teams verwelkomt zullen worden en daarbij er ook plaats is voor publiek. Ook ligt het in de bedoeling om alle teams iets tastbaars van Laarbeek mee te geven, onder andere een fietsroute van Laarbeek, blikjes 0% bier van Bavaria, TastyTom-tomaatjes en appels van onze groente- en fruitspecialist Frans van den Heuvel.

Als de vergunningen zijn afgegeven gaat dit ook iets betekenen voor de Dorpsstraat tussen de Heindertweg en de Kerkstraat. Het precieze programma is nog niet bekend, maar hou deze krant en de berichten van Omroep Kontakt in de gaten en dan blijft u prima op de hoogte. U bent bij deze festiviteiten natuurlijk van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en om de vele teams aan te moedigen bij hun intentie geld in te zamelen voor de palliatieve zorg, bijvoorbeeld voor een Hospicecentrum. Tijdens de doorkomst staan er verschillende collectebussen waar u een bijdrage kunt doen voor het Runningteam Laarbeek. En natuurlijk kunt u ook een donatie storten op rekeningnummer NL03 RABO 0154 1799 49 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek te Lieshout.