Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Wie wordt de nieuwe Prins van Ganzegat?

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Eindelijk is het zover. Het nieuwe carnavalsseizoen staat op het punt van beginnen. Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat kan niet wachten om weer gezellig met het hele dorp een feestje te bouwen.

Ook voor Prins Paul d’n Uurste en Prinses Gerlinde komt na een regentschap van twee jaar een einde. Over vier weken is het alweer zover en gaat het carnavalsseizoen beginnen. Dit zal traditioneel gebeuren op het prinsenbal welke op zaterdag 13 november zal plaatsvinden op het bordes van de Couwenbergh, waar alle hoogheden weer bekend worden gemaakt.

Het programma voor het seizoen 2021/2022 ziet er als volgt uit:
- 13 november 2021: Prinsenbal
- 11 december 2021: Prinsenreceptie in MFC De Dreef
- 7 januari 2022: Nieuwjaarsborrel en krantenuitreiking
- 29 januari 2022: 1e Ganzekwekavond in MFC De Dreef
- 12 februari 2022: 2e Ganzekwekavond in MFC De Dreef
- 26 februari t/m 1 maart 2022: Carnaval in Ganzegat

Na twee jaar afscheid van Prins Paul d’n Uurste en Prinses Gerlinde
Op 13 November 2021 wordt op het bordes van de Couwenbergh afscheid genomen van Prins Paul d’n Uurste en Prinses Gerlinde. Na één normaal carnavalsseizoen en één zeer bijzonder carnavalsseizoen wordt uiteindelijk de scepter weer overgedragen aan de nieuwe hoogheid. Om alvast een tipje van de steek op te lichten geven ze alvast drie hints weg:
- Hint 1: Hij is er graag bij
- Hint 2: Hij woont aan deze kant van de kanaal
- Hint 3: Je komt hem regelmatig tegen.

Tevens maken ze al 22 kandidaten bekend. Dit zijn: Teun van Asten, Johan van Bakel, Frank Beekmans, Stein van Dinter, Thijs Engels, Frans van den Heuvel, Jelle de Jongh, Ruud van Kilsdonk, Hein van de Laar, Luc Musters, Rob Renders, Robert Raijmakers, Roland Roijackers, Stephan Smits, Wim Swinkels, Erik van der Velden, Rens Vereijken, Stephan Verleisdonk, Peter Verschuren, David Verstappen, Henrie van Vijfeijken en Ruud van de Weijer. De komende weken worden meerdere hints gegeven via de lokale media. Met deze hints kunt u alvast goed gaan rondkijken in het dorp, want wellicht loopt u de nieuwe Hoogheid al tegen het lijf. Schroom ook niet om de hints te delen met elkaar, maar natuurlijk ook op social media.