Afbeelding
Foto: Ton op den Buijs

Kerstmarkt bij IVN Laarbeek; een belevenis voor jong en oud

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Wandel op je gemak door de sfeervol verlichte natuurtuin, en laat je verrassen door het diverse aanbod aan kramen onder het genot van een glaasje glühwein of een lekkere mok chocolademelk. Op zaterdag 20 november van 15.00 tot 20.00 uur organiseert IVN Laarbeek namelijk een bijzondere kerstmarkt. 

Er zullen niet alleen kramen met kerstversieringen, kerstkaarten en dergelijke staan, maar er is ook een divers aanbod van vintage en curiosa. Tevens is er kunst te koop van plaatselijke kunstenaars. Natuurfoto’s van Jowan Iven uit Beek en Donk, natuurfoto’s van fotoclub Kieknou en een schilderij van Ria Nooijen uit Aarle-Rixtel. Natuurfotograaf Jowan Iven is geen gemiddelde natuurfotograaf. Hij legt de natuur vast vanuit verschillende perspectieven, zijn foto’s spreken tot de verbeelding. Hij gebruikt onder andere meervoudige belichting om zijn foto’s een bepaald gevoel mee te geven. Op de kerstmarkt heeft u de unieke kans om foto’s van hem te bemachtigen.

Ria Nooijen behoeft nauwelijks introductie in Laarbeek, want vrijwel iedereen kent deze sympathieke kunstenares die haar inspiratie voor schilderijen en beelden vooral vindt in de (Laarbeekse) natuur. De natuurfoto’s van leden van fotoclub Kieknou zijn eerder tijdens tentoonstellingen te zien geweest en worden nu te bate van het IVN verkocht. Verder zijn er diverse kramen met snuisterijen, kerstartikelen, dierenbenodigdheden, tiffany glaskunst, boeken, kruiden en nog veel meer. Het is dus de moeite waard om even langs te komen. Neem de kinderen gerust mee, want er is van alles te doen voor hen zoals vogelhuisjes timmeren, een grabbelton en nog veel meer.

De opbrengst van deze markt gaat naar de verbouwing van het verenigingsgebouw De Bimd dat momenteel grondig onder handen wordt genomen door vrijwilligers. Door de gestegen kosten van bouwmaterialen zijn de fondsen hiervoor sneller dan verwacht uitgeput. Vandaar dat ze een kleine bijdrage vragen om deze gezellige markt te bezoeken. De toegang is €2,00, kinderen tot 12 jaar gratis. De markt wordt gehouden op 20 november van 15.00 tot 20.00 uur op het terrein van IVN natuurtuin de Bimd, aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. In verband met de aangescherpte coronaregels wordt van iedereen vanaf 13 jaar bij binnenkomst de QR code gescand.