Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Sint vertrekt met stille trom uit Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Wat was het bij de sinterklaasintocht een feest aan de jachthaven van Aarle-Rixtel en in de Dreef. Het bleef tot op het laatste moment spannend of de Sint en de Pieten zoals gepland hun opwachting konden maken, maar zoals iedereen weet, komt het met Sinterklaas altijd goed. 

Bij deze namens de Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel speciale dank aan de gemeente Laarbeek voor het ruimhartig meedenken om alles op een verantwoorde manier doorgang te laten vinden. Ook hele speciale dank natuurlijk aan alle vrijwilligers, collectanten en sponsoren, zonder jullie zou het niet lukken de Goedheiligman ieder jaar weer op zo’n grandioze wijze binnen te halen. Tot slot uiteraard ook een hartelijke dank aan alle kinderen voor de enthousiaste ontvangst. 

Graag had Sint Nicolaas op 6 december weer zijn uittocht op gebruikelijke wijze willen vieren, met een optocht vanaf de kiosk naar de haven en het uitzwaaien van de boot. Helaas blijkt dit, na uitvoerig overleg met de gemeente, dit jaar nog niet mogelijk vanwege de aangescherpte maatregelen. De uittocht zal dus niet door gaan. Sinterklaas en de Pieten zullen op 6 december de verjaardag van de Sint dan ook in besloten kring vieren en met stille trom vertrekken richting Spanje. Het bezoek aan de Aarlese basisscholen op vrijdag 3 december zal gelukkig wel gewoon door gaan.