De Lama, voor het laatst gesignaleerd tijdens carnaval 2020.
De Lama, voor het laatst gesignaleerd tijdens carnaval 2020.

Programma vol improvisatie tijdens Op d’n tocht & U

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op het podium van Muziekcentrum Het Anker zal het vrijdagavond 25 februari waarschijnlijk een chaos worden. Een normale carnavalsavond vraagt al om improvisatie-talent, laat staan een avond die nauwelijks twee weken voorbereidingstijd kent. Gelukkig zijn de verwachtingen laag en rekent iedereen vooral op een heerlijke avond met een ‘pilske’, fijne muziekjes en zo nu en dan wat kolder. Maar vooral ook om met elkaar weer samen te kunnen zijn en misschien zelfs weer voorzichtig een sensuele polonaise te doen.

In Beek en Donk is er met enthousiasme gereageerd op het verzoek van Beweging Op d’n Tocht om optredens te verzorgen. Daarom kan vol trots gemeld worden dat er een afwisselend programma vertoond gaat worden van 20.00 tot 22.00 uur. Rond 23.11 uur eindigt de avond in het Anker, zodat carnavalsliefhebbers de cafés in het dorp op kunnen zoeken voor de afterparty.

Op het programma staan enkele topacts van vorige carnavalsconcerten van onder andere Nick Heesakkers en Marianke Hobé, maar ook optredens van het Mirakel van Ganzendonck, twee levensgrote frikandellen, muziekkapellen Stoudt, Nummerke 3, Biks Bent en de Luukse Kapel. Op dit moment is de organisatie nog in onderhandeling met het lokale duo Van Beek en Donkers. Zodra duidelijk is of deze klapper tijd vrij wil maken, zal er via de sociale media van de Beweging en O&U aandacht geschonken worden aan dit illustere gezelschap dat naar verluid uit slechts twee personen bestaat. Ook zullen het boerenpaar en Prins Luuk XLIX een speciaal voor deze avond ingestudeerde act ten tonele brengen. Natuurlijk houdt de Beweging enkele last-minute performances nog onder de spreekwoordelijke pet, maar iedereen die een kaartje heeft gekocht is nu al verzekerd van een avondvullend programma waar nog lang over nagepraat zal worden. 

Skonste Pak Award
Liefhebbers van optochten of bijzondere creaties kunnen ook hun hart weer ophalen. Na jaren van afwezigheid heeft de organisatie besloten het Skonste Pak Award weer uit de kast te halen. Bezoekers worden opgeroepen om hun oude creaties af te stoffen en daarmee deze vrijdagavond een gooi te doen naar de originaliteitsprijs. Een deskundige jury, bestaande uit Prins Luuk, Prinses Chantal en de twee adjudanten zullen aan het einde van de avond bekend maken wie het Skonste Pak van de avond wint. Voor diegene die het gemist heeft; de award is vooral een originaliteitsprijs. Themakeuze is onbelangrijk, maar een ode met een knipoog voor de Ganzendonckse mascotte ‘de Lama’ wordt vanzelfsprekend op prijs gesteld. Er wordt gehoopt dat de lama zelf ook act-de-presence gaat geven op deze avond. De liefhebbers hebben hem maar liefst twee jaar moeten missen tenslotte. 

Online kaartverkoop
O&U, de gezamenlijke horeca en Beweging Op d’n Tocht hebben een online kaartverkoop ingericht waarmee voorkomen kan worden dat het maximum aantal bezoekers wordt overschreden. Op basis van de eerste dagen dat deze kaartverkoop online is gezet ziet de organisatie dat de belangstelling enorm groot is. Speciaal voor de twijfelaars zijn er daarom nog een vijftigtal kaarten achter de hand gehouden zodat deze bij de kassa op de avond zelf gekocht kunnen worden. De prijs voor de laatste kaarten is aan de kassa echter wel €7,50 in plaats van €5,00 online. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://eventix.shop/vxsd4dkq of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/desensuelepolonaise.