Afbeelding

Hamlet, Mathilde, Tovenaar van Oz; Toneelgroep Mariahout voert bekende klassiekers uit

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Toneelgroep Mariahout mag eindelijk weer. Moesten vorig jaar de junior- en volwassen productie hun productie voortijdig staken, dit jaar mogen alle drie de toneelgroepen weer 'de planken' op. Met de junior productie 'Mathilda', de jeugdproductie 'De tovenaar van Oz' en volwassen productie 'Hamlet' hopen ze weer als vanouds het hooggeëerde publiek te vermaken.

De repetities voor de drie producties zijn in volle gang. Het Buurthuis Mariahout gonst weer van de activiteiten. Werd de kick-off en het lezen van de scripts van 'Hamlet' nog online gedaan, nu genieten de acteurs en actrices van het samenzijn op de speelvloer. Ook de jeugd- en juniorgroep zijn hun repetities gestart en hopen het publiek weer spetterende voorstellingen te tonen. De jeugdgroep was de enige groep die vorig jaar in actie kwam. Met de productie ‘Peter Pan’ trokken ze door heel Nederland, helaas waren de theaters snel uitverkocht omdat er maar een beperkt aantal bezoekers welkom was. Dit jaar gaan alle groepen weer voor uitverkochte voorstellingen en hopen ze dat ze een groot publiek kunnen vermaken.

Drie spannende verhalen
De jongste spelers repeteren 'Mathilda'. Wie kent het bekende verhaal van Roald Dahl nou niet? Het slimme kleine meisje, haar domme vervelende ouders en op school de verschrikkelijke juffrouw Bulstronk. Gelukkig heeft Mathilda met haar ontwapenende persoonlijkheid en haar liefde voor het lezen van boeken alles in huis om de boze buitenwereld de baas te zijn.

Over de gele weg zoekt Dorothé de tovenaar van Oz. Samen met haar nieuwe vrienden, vogelverschrikker, blikken vrouw en leeuw komen ze langs verschillende fantasierijke figuren om uiteindelijk hun dromen waar te maken.

‘Zèn of niet te zèn, dè’s de vraag.’ Shakespeares klassieker 'Hamlet' is een nieuw jasje gestoken. De perikelen van een Deense puberprins die de wereld om zich heen dramatisch ziet veranderen. Verliezen van zijn vader, moeder die trouwt met zijn oom en vrienden die je niet kunt vertrouwen. Voeg daar een geestverschijning aan toe en je snapt dat de prins in de war raakt. Spoiler alert; Op het einde gaat iedereen dood!

Dus? Zin in een opbeurend middagje of avondje toneel kijken? Toneelgroep Mariahout nodigt iedereen uit. Noteer de data in de agenda. Voor speeldatums ga naar www.theatergroepmariahout.nl/www.toneelverenigingmariahout.nl.