Foto- en filmcompilatie met  jaaroverzicht 2020, tijdens de ZOD-ledenvergadering in 2021.
Foto- en filmcompilatie met jaaroverzicht 2020, tijdens de ZOD-ledenvergadering in 2021.

Openbare jaarvergadering Dorpsraad Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Nadat in april 2020 de openbare jaarvergadering en thema-avond over de toekomst van Mariahout geen doorgang kon vinden i.v.m. de regelgeving aangaande corona, is het nu eindelijk zover. Dorpsraad ZOD Mariahout nodigt belangstellenden uit om op maandag 4 april om 20.00 uur de openbare vergadering in het Buurthuis te bezoeken.

Deze vergadering wordt voorafgegaan door de Zorg om het Dorp-ledenvergadering die om 19.00 uur start. Om 18.45 uur staat de koffie klaar. Ook nieuw aan te melden leden voor deze dorpsvereniging zijn welkom. 

Onderwerpen openbare jaarvergadering en film
Alles wat speelt in het dorp Mariahout kan besproken worden en er kunnen vragen over gesteld worden. Vaste onderwerpen zijn deze vergadering Optimalisatie ZOD-wandelroutenetwerk Mariahout, Koningsdag in historische sferen, Kommekeer, Wonen en rondvraag. De avond wordt afgesloten met een foto- en filmcompilatie over Mariahout 2021, verzorgd door Jan Jansen. 

Koningsdag

Voor de jeugd organiseert de ZOD-werkgroep Koningsdag-Jeugd met Lindsey van Stiphout, Katelijn Lukassen, Stèfanie Groeneveld en Jos Biemans, de oudhollandse kinderspelen op het Oranjeplein. Dit wordt vooraf gegaan door een historische optocht, voor iedereen, achter de harmonie aan. Gezinnen verzamelen zich vanaf 12.20 uur bij de kerk waar gratis ranja en koffie/thee wordt geserveerd.

Aanvang historisch evenement Laarbeek 25
Op Koningsdag vindt ook het Laarbeek-25 programma plaats in historische sferen. Dit wordt georganiseerd door de ZOD-werkgroep Vieren en Herdenken en alle betrokkenen bij ZOD en het Groene hart van Mariahout. Het programma bestaat uit een kort officieel gedeelte met optredens en speeches; vervolgens opening van het vernieuwde en verplaatste wandelroutenetwerk-bord op het kerkplein, historische optocht achter de harmonie, vlag hijsen bij het Oranjeplein en startsein korte historische wandelroute ‘Mariahout Pioniersdorp’ met QR-codes door en langs het Groene hart. Deze dag is speciaal met gidsen en werkers in de natuur, optredens en uitvoeringen; allen in historische kleding. Ook gasten zijn welkom in historische kledij, maar dat ik zeker geen verplichting. Ontvangst 11.30 uur met koffie op het kerkplein, aangeboden door Zorg om het Dorp. De gezamenlijke afsluiting is om 13.50 uur met de vendelgroet van het gilde eveneens op het kerkplein.

Vertier op het Oranjeplein
Om 13.00 uur gaat het programma verder met ‘Vertier op het Oranjeplein’. Naast de kinderspelen zijn er ook jeu de boules-wedstrijden, kan men de etalage-tentoonstelling bezoeken en zich laten informeren over de historie van Mariahout via de QR-codes 7 t/m 10 aldaar. Ook zijn er pannenkoekenbakkers en een frietkraam aanwezig.