Afbeelding

De routes voor ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ in Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - De tweede dag van de ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ start op woensdag 18 mei in Mariahout. Men kan starten tussen 17.30 en 19.00 uur vanaf het Buurthuis in de Bernadettestraat. De routes zijn voor het eerst uitgezet door Edith Berkers en haar dochter Fieke. Zij hebben ervoor gekozen om de rust en controlepost voor alle routes op een plaats te houden en wel in de nieuwe wijk de Hoge Suute.

De route van 3 kilometer loopt voor het grootste deel rondom de kern en doet dus de nieuwe wijk Hoge Suute eer aan. Deze route kan gemakkelijk met rolstoelen en wandelwagens gelopen worden. Hier is voor gekozen zodat kinderen in wandelwagens en mensen die rolstoelgebonden zijn ook kunnen genieten van de wandelvierdaagse.

De route van 5 kilometer gaat voor een deel door de kern en dan langs de bosrand Mortelven en via het Torreven weer richting het Buurthuis. Dit is een prachtige mooie natuurlijke route. Iedereen die een beetje kan wandelen kan met deze afstand mee doen en genieten van een mooie tocht.

Over de route van 10 kilometer hebben de dames Berkers goed nagedacht. Zij hebben een route gemaakt die voor iedereen aantrekkelijk is. En ja, dat is dan ook altijd het klapstuk in Mariahout, want door de langere afstand zijn er meer mogelijkheden. Een groot deel van de route gaat door of langs de bossen, ook zijn er enkele makkelijk te wandelen stukken bij zodat er voor iedereen wat wils is. Ook bij deze afstand is de rust en controlepost in de Hoge Suute.

Bij de rust en controle post wordt drinken en een lekker koek aangeboden. Bij 3 of 4 dagen mee wandelen ontvangt iedereen weer een prachtige medaille. En voor de mensen die voor het eerst mee wandelen is er een leuk en praktisch cadeau. Op donderdag 19 mei wordt er gewandeld in Aarle-Rixtel.