Runnersclub Lieshout loopt door Aarle-Rixtel
Runnersclub Lieshout loopt door Aarle-Rixtel Foto: Eric Smeets

Doorkomst Roparun in Aarle-Rixtel met groots dorpsontbijt

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Het is inmiddels een niet meer weg te denken traditie: Runningteam Laarbeek die meedoet aan de Roparun. Een tocht van ruim 500 kilometer om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar zal de Roparun gelopen worden in het pinksterweekend. Voor de tweede keer zal de route dan ook weer door Aarle-Rixtel komen (zondagochtend 5 juni). Net als vorig jaar willen (ex-) leden van Runningteam Laarbeek en de Kantine van Jantine (De Couwenbergh) er een groot feest van maken. Dit keer met een groot dorpsontbijt.

Vorig jaar kwamen de lopers ‘s nachts door de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel, waar ze meer dan hartelijk werden ontvangen bij de Couwenbergh door vele enthousiaste mensen. De organisatie van de Roparun stelt elk jaar een prijs beschikbaar voor de leukste en gezelligste doorkomst. De deelnemende teams bepalen de winnaar. Er vielen voor 2021 drie plaatsen in de prijzen, maar de eerste prijs van 23.000 euro ging naar ‘De Nacht van Aarle’. Geld dat weer volledig ten goede komt aan het goede doel.

Omdat de lopers dit jaar op zondagochtend (vermoedelijk vanaf 9.00 uur) door Aarle-Rixtel komen is er voor gekozen om een groots dorpsontbijt te organiseren voor alle inwoners en om zo de lopers aan te moedigen. “Een dorpsontbijt, toegankelijk voor iedereen, jong en oud”, vertellen Jantine van Zoeren-De Jongh (Kantine van Jantine) en Jan Dekkers (Runningteam Laarbeek). “Het moet gewoon een gemoedelijke, leuke ochtend worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen zijn én de lopers aanmoedigen.” 

Mensen die willen komen ontbijten betalen 5 euro. Hiervoor krijgen ze een ontbijtkaart waarmee ze langs verschillende kraampjes kunnen gaan voor koffie/thee, brood, fruit en een wafel. De kaart kunnen mensen vanaf nu kopen bij De Couwenbergh (Dorpsstraat 1, Aarle-Rixtel). Het ontbijt is van 9.00 tot 11.00 uur. Aansluitend is het nog gezellig na borrelen (met muziek van de Partycrashers) tot 17.00 uur. De eerste lopers zullen rond 9.00 uur voorbijkomen. De verwachting is dat de groep van Runningteam Laarbeek rond 11.00 uur zijn opwachting zal maken. “Elke team krijgt ook nog een leuke goodiebag, gevuld met Laarbeekse lekkernijen.”