Afbeelding
Foto: Rob van Kaathoven

Lord of the Rings in St. Servatiuskerk

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Weinig verhalen hadden zo veel impact als The Lord of the Rings van J.R.R Tolkien. De boeken zijn naar 20 talen vertaald, het verhaal is verfilmd in een van de meest baanbrekende filmtrilogieën én de boeken vormden de inspiratie voor een van de mooiste werken voor harmonieorkest. De mooiste passages uit dat stuk zijn komende zaterdag in Lieshout te horen.

En het wordt niet zomaar een uitvoering, want speciaal voor dit legendarische werk van Johan de Meij wordt een extra-groot-harmonieorkest gevormd. Harmonie St Caecilia (Lieshout) bundelt de krachten met Harmonie St. Cecilia (Oerle) met als resultaat een 140-koppig mega-orkest! 

Naast the Lord of the Rings wordt ook een andere legende aangedaan, die van Amaterasu. Eric Swiggers zette dat verhaal om in muziek. De Japanse zonnegodin Amaterasu besluit te verdwijnen, waardoor de aarde in duisternis achterblijft. En ook het midden-oosten wordt aangedaan met de filmmuziek van Lawrence of Arabia.

Het legendesconcert vindt plaats in de avond, maar eerder op de dag komen ook de jeugdorkesten in actie. Op dezelfde bijzondere manier. Tussen 17.00 en 17.30 uur verzorgt het jeugdorkest haar eigen concert met dezelfde opzet samen met harmonie St. Cecilia uit Asten.

Het belooft een muzikaal prachtige dag te worden, dus ben er bij! Het concert van de grote harmonieorkesten start om 20.30 uur in de Sint Servatius kerk aan de burgemeester van den Heuvelstraat in Lieshout. Toegang is gratis.