Afbeelding

De Wandelvierdaagse ‘25 jaar Laarbeek’ gaat van start op dinsdag 17 mei

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De Wandelvierdaagse gaat alweer voor de 13de keer van start gaat. Altijd onder de naam ‘Wandelvierdaagse gezond Laarbeek’, maar deze keer wordt het in verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente Laarbeek ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ genoemd.

De start vindt plaats op dinsdag 17 mei vanuit café De Koekoek in Lieshout, dat al jaren een warm nest is voor de Wandelvierdaagse. De tweede dag, woensdag 18 mei, start vanuit het Dorpshuis in Mariahout. De derde dag wordt gestart vanaf De Dreef in Aarle-Rixtel en de laatste dag, vrijdag 20 mei, vanuit het Paviljoen in de Muziektuin van Beek en Donk. Elke dag zijn op de controleposten een gezond drankje en wat lekkers beschikbaar voor de deelnemers.

Zoals elke keer kan men kiezen uit de afstanden 3, 5 of 10 kilometer. Ook mag men elke dag een andere afstand wandelen. De 3 kilometer is geschikt voor wandelwagens, rollators en rolstoelen. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om mooie routes uit te zetten, zodat er volop genoten kan worden van het mooie Laarbeek. De gemeente heeft voor het 25-jarig bestaan budget beschikbaar gesteld wat volledig wordt gebruikt om alle wandelaars een mooi en praktisch cadeau te geven, zolang de voorraad strekt.

Voor het eerst hebben ze de routes ook digitaal beschikbaar, zodat u door middel van het scannen van een QR-code de routes ook digitaal kan wandelen. Uiteraard zijn ook de duidelijke routebeschrijvingen beschikbaar en zijn voor de routes duidelijke pijlen aangebracht zodat verkeerd wandelen bijna onmogelijk is. Voor de veiligheid is elke wandelaar zelf verantwoordelijk, maar gaan ze op alle minder veilige oversteken waarschuwingen aanbrengen.

Het inschrijfgeld is nog steeds erg laag gehouden zodat dit geen barrière geeft om deel te nemen. Inschrijven voor 4 dagen is €2,00 p.p. Voor basisschoolleerlingen €1,00 p.p. voor 4 dagen. Inschrijven voor 1 dag kan ook. Kosten €1,00 p.p en kinderen t/m 4 jaar gratis. Inschrijven kan alleen ter plaatse en er kan alleen contant betaald worden. Het liefst gepast.

Als men tenminste 3 dagen heeft meegewandeld ontvangt men een prachtige medaille aan het einde van de wandelvierdaagse. De organisatie hoopt weer op een massale deelname door de bewoners van Laarbeek. Hopelijk zijn de weergoden hun ook goed gezind, zodat niets in de weg staat voor een prachtig evenement. Graag zien zij u volgende week op een of meerdere dagen.