Afbeelding

Brabants Dialectenfestival in Lieshout

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - In 2020 was de organisatie van het Brabants Dialectenfestival in Lieshout (bijna) klaar met de organisatie van het festival, toen het steeds duidelijker werd dat het dat jaar niet door zou kunnen gaan door Corona. 

De schrijfwedstrijd was al helemaal rond, de inzendingen waren binnen, er kon een juryberaad plaatsvinden en door de gewijzigde omstandigheden was er een gewijzigde bekendmaking en uitreiking van de dialectpenningen: de bekendmaking was helemaal digitaal (nog via de link de zien op onze website), de penningen werden bij de winnaars thuis overhandigd.

Dat was leuk voor één keer, maar ze hopen het nooit meer zo te hoeven doen. Daarom zijn ze blij voor dit jaar het festival weer op de gebruikelijke manier op het gebruikelijke tijdstip te kunnen organiseren: de tweede zondag in juni van de even jaren: 12 juni. Omdat het in 2020 maar een half festival was, noemen ze dit hun 14e festival. Het thema is bekend: ‘Blij dè ge d’r wir bent’. Wordt vervolgd in de volgende DeMooiLaarbeekKrant. Maar voor wie nu al verder wil kijken op de nieuwe website, kan dat via www.brabantsdialectenfestival.nl.