Afbeelding

Donckse Wij-ing en 600 jaar Gilde Sint Leonardus

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Bij de St. Leonarduskapel aan de Goorloop wordt op zondagmorgen 29 mei om 10.00 uur een openluchtviering gehouden. Het is een Eucharistieviering voorgegaan door Mgr. De Korte, Past. De Jong, Diaken De Conincken. Een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving. 

Deze feestelijke viering voert hen meer dan honderden jaren terug, toen De Donck een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van de gesloten Leonarduskerk en de patroon van het gilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid. De viering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners.

Na de Viering is er dit jaar geen koffie bij de kapel, maar gaan ze gezamenlijk naar Schietterrein ’t Wipke. Hier is de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken met daarbij iets te eten. Gedurende dit samenzijn wordt het boek ‘600 jaar Gilde Sint Leonardus’ gepresenteerd, gevolgd door een receptie en een gezellig samenzijn.