Afbeelding

Doorkomst Roparun Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Nu Pinksteren met rasse schreden nadert, stijgt ook de spanning voor het Runningteam Laarbeek. De Roparun, die over 16 dagen van start gaat en in dat weekend gepland staat, gaat dan voor het team op zaterdag 4 juni om 13.25 uur beginnen en zal eindigen op 2e Pinksterdag (6 juni) ergens in de middag in Rotterdam. Hun avontuur voor het leven!

Maar ook voor de werkgroep Doorkomst in Aarle-Rixtel neemt de spanning toe. Vorig jaar slaagden zij erin om Aarle-Rixtel Roparunstad 2021 te laten worden, met daarbij de cheque van €23.000 voor de palliatieve zorg in de regio. Dit jaar zal dat wel moeilijker worden, daar de route uitgebreider en voor een deel de oude route vanuit Parijs volgt, met daarbij gerenommeerde doorkomsten zoals Ossendrecht, Bergen op Zoom, Klaaswaal en Barendrecht. Toch willen ze de doorkomende teams (135) ondersteunen door ze een feestelijk welkom te bieden. Daarvoor hebben ze de medewerking van De kantine van Jantine gekregen. En ook het Reuzengilde met daarbij de twee reuzen, Boel en Nölle, zullen, bij goed weer, hun opwachting maken en de teams een hartelijk welkom bereiden.

Bij de Couwenbergh en voor een deel op het kerkplein verrijzen tenten en kraampjes, waar een ontbijt, bestaande uit twee keer koffie/thee of ranja voor kinderen, 1 broodje, 1 warme wafel en 1 stuk fruit voor €5,00 te koop is. Daarnaast is er live-muziek en zullen de teams een hartelijk welkom ervaren en een tasje met Laarbeekse lekkernijen ontvangen. Zij hopen dat ze er in slagen een net zo’n groots welkom te kunnen bereiden als vorig jaar in oktober, toen de Roparun doorkwam in de late avond en nachtelijke uren.

Het wordt een evenement voor jong en oud wat zal beginnen op 5 juni om ongeveer 9.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur, is de verwachting, zullen de Roparunteams de doorkomst in Aarle-Rixtel passeren. Zo rond de klok van 11.00 uur wordt het Runningteam Laarbeek verwacht en is er tijd om even met lopers en begeleiders te praten over hun ervaringen tot dan toe.

En u kunt daarbij zijn! U hoeft niet uit Aarle te komen om hierbij te willen zijn. Dus, kom naar de Couwenbergh en help de teams een hart onder de riem te steken en hen succes te wensen bij hun doelstelling om (veel) geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.