Afbeelding
Foto: Marie-Christine van Lieshout

Zomerfeest voor Mariahout en omstreken: ‘Ja, natuurlijk willen we een feestje bouwen’

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Een feestweekend voor iedereen. Dat staat vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli op het programma. Een gevarieerde ontspanningsmiddag voor senioren, tonpraten voor iedereen die de kletsavonden gemist heeft, een openluchtmis in het openluchttheater, een zeskamp voor de jeugd, een jeu de boules toernooi, een feestavond en als afsluiter een Hollandse muziekmiddag. 

Geen steken, geen verkleedpartijen en zeker geen carnaval, want al worden de zomerfeesten georganiseerd door Carnavalsvereniging de Heikneuters, eigenlijk komt alleen tonpraten in de buurt van Carnaval vieren.

Gewoon gezellig ‘beentjes van de vloer’
“Ja, natuurlijk willen we een feestje bouwen!” Na twee jaar ‘afzien’ is dat iets waar John Brugmans, Henk van Duijnhoven en Joan Aarts naar uitkijken. Met subtropische temperaturen tijdens het interview is de link naar Caraïbisch carnaval snel gelegd. Al gniffelen de heren bij het idee van schaars geklede dames met veel veren, het moet gewoon een skôn fistje worden voor Mariahout en omstreken. “Onze club bestaat uit een steeds grotere groep enthousiaste leden”, vertelt voorzitter John Brugmans. “We wilden met al die betrokken mensen iets leuks organiseren. Al twee jaar staat onze vereniging op een laag pitje. We willen het enthousiasme behouden.” Binnen de vereniging werd opgetogen gereageerd en samenwerking met verschillende instanties werd niet geschuwd. “We kregen ook de vraag vanuit de gemeente of we iets voor Laarbeek 25 jaar wilden organiseren”, vertelt Joan. “Dat gaf ook een impuls, daarom een zomerfeest. De Heikneuters doen het niet alleen. Veel Mariahoutse organisaties dragen hun steentje bij.” Aan bevriende carnavalsverenigingen is ook gedacht. Alle Laarbeekse ‘collega’s’ en die uit Zijtaart en Keldonk kregen een uitnodiging.

Voor elk wat wils
Dat Carlos Donkers met een Hollandse muziekmiddag het weekend op het Oranjeplein afsluit, vinden de heren top. Ze kijken ook uit naar de feestavond op zaterdag, waar artiesten als Immerhansi en zanger Kafke een mooi feestje komen bouwen, beide feestjes zijn gratis. De KBO heeft ervoor gezorgd dat de ontspanningsmiddag op vrijdag als vanouds genieten wordt en Yammas zorgt er mede voor dat jeugd van 6 tot 16 jaar op zaterdagmiddag het Oranjeplein sportief op z’n kop kan zetten. Voor het tonpraten in het Openluchttheater zijn nog kaarten beschikbaar. De Heikneuters hebben ‘Toppers in de Ton’, zoals Berry Knapen, Dirk Kouwenberg, Andy Marcelissen en Frans Bevers. “Er zit natuurlijk ook Mariahoutse inbreng in”, vertelt Henk. “‘Altijdgoe’ en ‘Kiek Ons’ zullen hun opwachting maken en Sambaband Heisa en de Skôn Vrouwkes laten van zich horen. Natuurlijk wordt de avond gepresenteerd door Albert en Hein.” John is ook blij dat de dansmariekes na al het trainen weer op mogen treden. Misschien geen Caraïbisch carnaval, maar hopelijk wel het lekkere weer. Het enthousiasme verdient in ieder geval een pluim.

Meer informatie? www.heikneutersmariahout.nl