Afbeelding
Foto: Martin Prick

Van tesnuzzik en skottelslet tot koekwaus en vleespet

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Het Brabants Dialectenfestival organiseert met ‘Project Samen’ een gezellige middag op vrijdag 15 juli van 13.30 uur tot 15.00 uur in de Gasterij van Zorgboogcentrum de Regt. Stichting Brabants Dialectenfestival (SBD) bevordert zoveel mogelijk het gebruik en het (blijvend) bestaan van het Brabants dialect. 

‘Project Samen’ bestaat uit vertegenwoordigers van Seniorenvereniging Beek en Donk, de Regt, basisschool ’t Otterke, de LEVgroep en uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die de contacten tussen jonge mensen en senioren promoten. Op die dag komt dat dus heel mooi samen. Er wordt een zogenaamde Kahootquiz gespeeld tussen groepjes leerlingen met senioren. Deze komen uit wooncomplex de Regt, de Burcht en de Oever, maar alle ouderen uit Beek en Donk zijn deze middag van harte welkom.

Henrie Bouwmans en Ton van den Baar presenteren het geheel, Tonny van de Graft (zanger en gitarist van de Beek en Donkse groep ‘Waizenutmar’) begeleidt alles op zijn gitaar. Tijdens de quiz is er een hapje en een drankje en daarna vindt er een prijsuitreiking plaats. De kinderen van groep 7 worden in de week daarvoor al voorbereid middels wat zinnen en tekst van een lied in Brabants dialect, waarvoor Marianne Swinkels en Tonny van de Graft zullen zorgen. De werkgroep is blij dat deze activiteit weer kan plaatsvinden en hoopt op veel belangstelling.