V.l.n.r. Ruben, Tijl, Luna en Nora in Toverland waar zij de inspiratie voor hun muziekstuk vonden.
V.l.n.r. Ruben, Tijl, Luna en Nora in Toverland waar zij de inspiratie voor hun muziekstuk vonden.

‘Discover your own magic’ in première op Zomeravondconcert O&U

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Er staat iets bijzonders te gebeuren op vrijdag 8 juli in de Dorpstuin van Beek en Donk. Voor het eerst zal het nieuwe muziekstuk ‘Discover your own magic’ worden gespeeld voor publiek. Wat het nóg wat specialer maakt, is dat het stuk volledig werd gearrangeerd door vier jonge leden van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Hun inspiratie kwam voort uit een dagje Toverland. 

Het arrangeren van muziek betekent het in noten neerschrijven van muziek aan de hand van een bestaande melodie of akkoorden. Toen Ruben, Nora, Luna en Tijl een dagje in Toverland waren en daar werden betoverd door de muziek van de attracties, bracht hen dit op het idee om er zelf een muziekstuk van te schrijven voor hun eigen jeugdorkest. Want hoe gaaf is dat: zelf muziek schrijven om die vervolgens met je eigen orkest te kunnen spelen. Ze gingen meteen fanatiek aan de slag. De eerste melodielijnen werden in de pauzes van de repetities op de piano uitgedacht en binnen een aantal weken lag er een muziekstuk voor blaasorkest. Het repeteren kon beginnen.

Nu, een aantal maanden verder, is het jeugdorkest zover om ‘Discover your own magic’ aan het publiek te laten horen. Een leuk en spannend moment, vooral voor de vier jonge arrangeurs. Wie ooit in Toverland is geweest en vrijdag komt luisteren, gaat de muziek vast en zeker herkennen. En dat geldt ook voor de andere muziek die vrijdag te horen zal zijn in De Dorpstuin. Orkestversies van bekende popnummers komen voorbij, maar ook muziek van gelouterde componisten zoals Philip Sparke en John Williams staan op het programma.

Het Zomeravondconcert van O&U in De Dorpstuin begint om 19.30 uur en de entree is gratis. Na het concert blijft De Dorpstuin geopend tot 24.00 uur.