Afbeelding
Foto:

Fietsroute Rondje Laarbeek in het kader van 25-jaar Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De vier Laarbeekse Seniorenverenigingen hebben de handen ineengeslagen. Ze waren unaniem van mening dat ze bij de viering van het 25-jarig bestaan van de gemeente Laarbeek niet achter konden blijven. Er moest tenminste één activiteit worden georganiseerd. Dat de subsidiepot voor activiteiten in het kader van het 25-jarig bestaan leeg was hoefde geen probleem te zijn. Zowel de kosten, als de door vrijwilligers verrichtte werkzaamheden werden door de Seniorenverenigingen gedeeld.

Zo nam elke vereniging het uitzetten van een geschikte route door de eigen kern voor zijn rekening. Op afgesproken punten werden de routes aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een mooie ongeveer 38 kilometer lange fietsroute over voornamelijk Laarbeeks grondgebied. In eerste instantie was het de bedoeling dat de route op één bepaalde dag gefietst zou worden. Gezien de tijd van het jaar zou het weer dan wel eens roet in het eten kunnen gooien. Besloten werd om alle geïnteresseerde fietsers de mogelijkheid te bieden om de mooie route te fietsen op een moment dat het hem of haar het beste uitkomt. 

Vanaf maandag 19 september zijn de routes gratis af te halen bij de volgende vier adressen: In Aarle-Rixtel bij Snoeperij jantje, Beek en Donk bij DeMooiLaarbeekKrant, Mariahout bij het Buurthuis en in Lieshout bij het Dorpshuis. De Laarbeekse Seniorenverenigingen wensen u alvast veel fietsplezier. 

!