Afbeelding

Laatste kansen om ‘Hamlet’ te bewonderen

Activiteiten & Evenementen

Mariahout – In Openluchttheater Mariahout vinden op donderdag 22 september om 20.00 uur en op zondag 25 september om 14.00 de laatste voorstellingen van ‘Hamlet’ plaats. Deze lichtvoetige voorstelling, oorspronkelijk geschreven door William Shakespeare en bewerkt door het Rotterdam Theater, is al drie keer eerder door Theatergroep Mariahout opgevoerd.

Jonge prins Hamlet zijn wereld komt op z’n kop te staan als hij ver van huis het bericht krijgt dat zijn geliefde vader plotseling is overleden. Als bij thuiskomst blijkt dat zijn moeder met zijn oom Claudius is getrouwd en als hij ook nog visioenen krijgt, weet hij niet meer wie hij wel of niet kan vertrouwen.

Koningsdrama met Queen in hoofdrol
Theatergroep Mariahout speelt de bewerking van het eeuwenoude stuk lichtvoetig en het enthousiaste publiek barst regelmatig in lachen uit of er klinkt zacht gegniffel op de bankjes van het prachtige Laarbeekse openluchttheater. Afgelopen drie voorstelling mochten de gedreven acteurs op het Mariahoutse podium op een enthousiast publiek rekenen. Regisseur Eva Stam, die eerder onder andere ‘Peter Pan’ en ‘De Tovenaar van Oz’ voor de theatergroep regisseerde, maakt van het klassieke stuk een moderne levendige voorstelling met veel verrassingen. Als publiek kijk je je ogen uit. Steeds weer komt er weer een nieuwe scene met nieuwe verrassingen. Spelers bewegen vlot over het podium en teksten zijn eigentijds en gevat. Hier en daar met een tikkeltje zelfspot en het publiek wordt echt onderdeel van de voorstelling. Het is een voorstelling met actie en vaart. De lat is hoog gelegd omdat de Theatergroep de prachtige muziek van Queen in de voorstelling gebruikt. Natuurlijk zijn de acteurs en actrices geen Freddie Mercury, maar onder leiding van zangcoach Stein van de Ven is het regelmatig ontroerend hoe mooi de muziek met teksten gemaakt door cabaretier Alex Klaasen door de onervaren zangers vertolkt worden. Humor, mooi spel, bijzondere muziek en effecten. Deze voorstelling wil je gezien hebben!

!