Afbeelding

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) houdt Bibliotheek De Lage Beemden verschillende activiteiten voor kinderen. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, met als thema Gi-Ga-Groen! Er zijn heel veel kinderboeken die kinderen helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat zij kunnen doen om haar te helpen. 

Of je nu zes jaar oud bent of twaalf; de natuur blijft je verbazen. Tijdens de Kinderboekenweek beleef je samen met de bibliotheek de natuur. Doe mee met één van de natuurwandelingen en ontdek de leukste weetjes over planten en dieren. Op www.bibliotheeklagebeemden.nl kun je het volledige overzicht van de wandelingen vinden en je hiervoor aanmelden. De wandelingen zijn op woensdag 5 en 12 oktober.

KennisFabriek
In een KennisFabriek op vrijdag 7 oktober leren kinderen van 9 t/m 13 jaar wat zij kunnen doen om de natuur te behouden. Ze krijgen informatie over duurzaamheid en gaan op een leuke en interactieve manier zelf aan de slag met licht en lampen. Doe je mee? Meld je dan vooraf aan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, want vol=vol. 

PeuterBieb
Bij de PeuterBieb beleven kinderen van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders de mooiste verhalen. Na het voorlezen is er nog tijd voor een leuke activiteit; knutselen, zingen, muziek maken of lekker bewegen. In oktober wordt er voorgelezen in het thema van de Kinderboekenweek. Kom naar de PeuterBieb op woensdag 5 oktober in Beek en Donk van 10.15 tot 10.45 uur.