Gemengd koor De Klokkengieters.
Gemengd koor De Klokkengieters.

Najaarsconcert Gemengd Koor De Klokkengieters

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Gemengd koor De Klokkengieters uit Aarle-Rixtel geeft zijn eerste concert na corona. Deze wordt gehouden op zondag 9 oktober om 15.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk

Na een periode van stilte rondom De Klokkengieters treden ze voor het eerst sinds de uitbraak van corona weer naar buiten. Samen met het Budels Gemengd Koor brengen zij u nummers uit het repertoire dat de beide koren in de loop der jaren opgebouwd hebben aangevuld met enkele nieuwe werken. Het Budels Gemengd koor heeft een uitgebreid repertoire en richt zich, meer dan de Klokkengieters, op profane muziek. Zij brengen u liederen ten gehore uit operettes en bekende liederen uit opera’s, en klassieke werken, moderne liedjes en nummers met een folkloristisch tintje. De arrangementen van dirigente/pianiste Hilde Ubben geven de optredens van het Budels Gemengd Koor een apart tintje.

Gemengd Koor De Klokkengieters richt zich vooral op licht klassieke, vooral geestelijke muziek. Deze liederen komen prachtig tot zijn recht in de Aarlese kerk ‘Onze Lieve Vrouw Presentatie’. Dirigent Jan van de Beek en organist Rob Rassaerts, die ook enkele orgelwerken solo speelt op het prachtige Smits-orgel van de kerk, brengen voor u, samen met de koorleden, een uitgekiend programma met een selectie uit hun oude repertoire, aangevuld met enkele nieuwe nummers. Zij heten u van harte welkom bij het concert.