Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Gemeentehuis opent letterlijk de deuren voor heel Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Zowat elke ruimte is opengesteld in het gemeentehuis voor bezoekers. De open dag van zondag 18 september betekent dat inwoners de mogelijkheid hebben om een goede kijk te nemen in het belangrijkste gebouw van Laarbeek.

Ondanks het regenachtige weer zijn zelfs de buitenactiviteiten, zoals de drugsbus en de brandweeroefening, goed bezocht. Het is dus niet alleen het tentoonstellen van het gemeentelijke huis, maar ook zijn er andere instanties, die nauw met de gemeente samenwerken, waar bezoekers op afkomen. De voorbereidingen voor de tentoonstelling werden redelijk last-minute uitgevoerd. Zo werden op de vroege zondagmorgen de laatste werkzaamheden verricht, om te zorgen voor ‘clean desks’. Dat houdt in dat plekken netjes zijn opgeruimd en er geen gevoelige informatie zichtbaar is. 

Voor iedereen
Direct bij binnenkomst spreekt burgemeester Frank van der Meijden – weliswaar niet live en in levenden lijve – elke bezoeker via een opgenomen video toe. Aan de balies is er een kinderactiviteit, namelijk een paspoort aanvragen voor knuffels. “Deze open dag is voor iedereen, maar er is natuurlijk ook gedacht aan de kinderen. Zij kunnen op meerdere manieren, bijvoorbeeld ook met allerlei vragen over de gemeente verspreid over alle verdiepingen, meedoen aan deze dag”, vertelt Niels Groothoff, die de rondleiding verzorgt. 

Toch is de burgemeester wél in het gebouw te vinden, net als een aantal medewerkers en raadsleden. Deze mensen zijn verspreid over verschillende kamers, waar verschillende tentoonstellingen zijn, zoals maquettes over duurzaam wonen en de noodsituatie tijdens hoogwater. De dag sluit af met een reünie van ex-medewerkers.

!