Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Uittocht Aarle-Rixtel: Sinterklaas bijna terug naar Spanje

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het 6 december. Dan is het de verjaardag van Sinterklaas en helaas ook de dag dat hij met zijn Pieten weer op de boot naar Spanje stapt. Voor het zover is, is het natuurlijk eerst nog Pakjesavond. En op 5 december bezoeken Sint en zijn Pieten bovendien nog beide basisscholen van Aarle-Rixtel.

Voordat de goedheiligman vertrekt kan iedereen afscheid komen nemen op dinsdag 6 december om 18.30 uur bij de Kiosk op de Kouwenberg. Er is dan ook gelegenheid om Sinterklaas met zijn verjaardag te feliciteren. Hierna vertrekken Sint en Pieten in optocht naar de Passentenhaven. Het zou leuk zijn als iedereen een mooie lampion, lampjes of lichtjes meeneemt voor de feestelijke sfeer. De Pieten hebben alvast beloofd met de discowagen te komen.

In de Passentenhaven kan er nog een laatste keer gezongen worden en gezwaaid naar de stoomboot als deze koers zet naar het zonnige Spanje. Sinterklaas heeft laten weten volgend jaar weer graag terug komen naar Laarbeek en hoopt dan ook dat veel kinderen en grote mensen komen uitzwaaien.