Afbeelding

Prins Djim krijgt eindelijk de betonnen Heikneuter

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Eindelijk was het dan zover, het moment waar prins Djim al maanden reikhalzend naar uit zat te kijken: het plaatsen van de betonnen Heikneuter in zijn voortuin.

Deze gebeurtenis kan natuurlijk niet zomaar plaatsvinden. Al ver voor dit evenement moet de Kneutercommissie bij elkaar komen om te vergaderen of prins Djim capabel wordt bevonden om de verantwoordelijkheid aan te kunnen gaan om voor de Kneuter te kunnen zorgen. Ook moet prins Djim op deze avond een opdracht uitvoeren om te bewijzen dat hij de verantwoordelijkheid kan dragen die bij het Kneuterplaatsen hoort. Daarna mag hij een lied uit zijn hoofd leren dat hij, samen met zijn adjudanten, tijdens het plaatsen van de Kneuter ten gehore mag brengen ter ere van zijn nieuwe betonnen vriend. Afgelopen zaterdag kwam de Kneuter nog voor een laatste keer bij ex-prins Erik zodat hij deze kei van een vent over kon dragen aan zijn opvolger. 

Onder het genot van een borrel en het toeziend oog van alle raadsleden werd de Kneuter klaargemaakt voor zijn overplaatsing. Zoals echte carnavallers betaamd vertrokken de Heikneuters in stoet naar het huis van prins Djim. Daar werd iedereen hartelijk welkom geheten door de hoogheden. Na een woordje door vorst Joan brak eindelijk het moment aan dat prins Djim en zijn adjudanten Tom en Vinnie hun lied over de Heikneuter ten gehore mochten brengen. Het was fantastisch. Nog een paar mooie woorden werden gesproken door de prins, er werden foto’s gemaakt om dit geweldige moment vast te leggen voor het nageslacht, en toen kon er gefeest worden. De Heikneuters hopen dat prins Djim goed zorgt voor zijn nieuwe vriend in de voortuin, deze hopelijk zeer standvastige kerel.