Afbeelding

Skôn vrij-gezellig trouwfeest Boerenpaar van Ganzendock!

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Eindelijk was het dan zover, na ruim een jaar verloving mochten Janus en Diel, het Boerenpaar van de Stichting Teugelders van Ganzendonck, op 21 januari in ondertrouw gaan. Familie, de getuigen Robin en Stephan, de Boerenbeveiliging, Prins Luuk XLIX, Prinses Chantal, het Gekleed Gevolg, buren en vrienden waren aanwezig om Boer Janus en Boerin Diel te verwelkomen bij Café Zaal van de Burgt.

Boer Janus had burgemeester Frank van der Meijden bereid gevonden om eventuele bezwaren te weerleggen, zodat hij met zijn Diel kon gaan trouwen. Ondertussen werden er diverse opdrachten voor het boerenpaar verdeeld onder de aanwezigen, waaronder het maken van een bruidsboeket, een hippe poffer, ringen en het zingen van een liedje. Boer en Boerin kregen ieder de opdracht, om ieder met hun getuige, een trouwgelofte te schrijven.

Tijd voor de ambtenaar van de boergelijke stand Dion van Erp, alias Wil Krikke, om het Boerenpaar in ondertrouw te laten gaan. Nadat het Boerenpaar en hun getuigen de bezwaren van de exen en de boerenbeveiliging weerlegd hadden, werd er dan toch getekend. Zoals iedereen wel weet, kregen Janus en Diel al een jaar lang geheimzinnige post van een stille aanbidder(s), het dreef hen tot wanhoop. Wie o wie waren dit? Deze avond kwam er eindelijk duidelijkheid! Uit de brief die het bestuur had ontvangen, werd duidelijk dat de dames van het bestuur achter al deze geweldige acties zitten! De dames hebben hem ontzettend in de maling genomen. Het Boerenpaar kreeg van hen een mooi tegeltje met de tekst: “Met die boeren kuunde nie eggen en teulen…”.

De zaal liep ondertussen vol met iedereen die dit feest niet wilde missen. Toen was er nog de allergrootste verrassing: Boer Janus en Boerin Diel gaan deze avond nog trouwen! Wil Krikke sprak mooie woorden en wenst ze een lang en gelukkig leven. Diel sprak haar trouwgelofte naar Janus uit en andersom, de ringen werden omgedaan en er mocht natuurlijk gekust worden. De boergelijke trouwerij is met het ondertekenen van de trouwakte een feit.

De rest van de avond werd er volop gefeest op de muziek van DJ Daan, de Party Freunde en de Badmeesters van het Diepe. Ook voor de Party Freunde was er nog een bijzondere verrassing: de Boerencommissie overhandigde hen een Gouden Plaat voor de nieuwe single ‘Hier in dit cafeetje’. Het Boerenpaar nodigt eenieder uit op de Janus en Diel’s (T)huiswarmingparty op carnavalsmaandagavond bij Café Thuis.