Afbeelding

Muzikale middag bij De Zonnebloem Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Zonnebloem Aarle-Rixtel organiseerde op donderdag 23 maart een ontspanningsmiddag voor de gasten in Café Zaal Bij van Dijk. Bij binnenkomst werd er een kopje koffie of thee met een plakje cake aangeboden, waarna Tonny Wijnands optrad met liedjes en anekdotes van vroeger. Het leuke was dat Tonny de gasten op een ludieke manier erbij betrok; hij mag met recht een Brabantse troubadour genoemd worden.

Verhalen hoe het er aan toe ging met dansen, waar de meisjes aan de kant zaten en de jongens de meisjes ten dans vroegen. Veel herinneringen werden opgehaald met rock ‘n roll, schuifelen op langzame muziek, meisjes en jongens die strikt gescheiden moesten zwemmen en nog veel meer. Grote hits uit de jaren 60 en 70 werden ten gehore gebracht en uit volle borst meegezongen. Een gast van de Zonnebloem trad ook nog op en zong samen met Tonny een mooi lied.

Tijdens de pauze werd Mien Cardinaal in het zonnetje gezet voor haar enorme inzet als vrijwilligster gedurende 30 jaar. Daarna kreeg iedereen een consumptie uitgeserveerd en de advocaatjes met slagroom waren bijzonder favoriet, onderwijl werden loten verkocht voor de eigen loterij.

Na de pauze vervolgde Tonny zijn programma en bracht de zaal weer aan het lachen. Vrijwilligsters moesten nog naar voren komen en de liedjes van Tonny begeleiden als Go-go-girls. De middag werd afgesloten met de verloting van mooie prijzen.