Afbeelding

Doorkomst Roparun

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Nu Pinksteren met rasse schreden nadert, stijgt ook de spanning voor het Runningteam Laarbeek. Zij gaan voor de vijftiende keer op zaterdag 27 mei om 14.00 uur in de namiddag aan de Roparun beginnen en eindigen op Tweede Pinksterdag in de middag in Rotterdam. Het avontuur voor hun leven!

Maar ook voor de werkgroep Doorkomst in Aarle-Rixtel neemt de spanning toe. Vorig jaar slaagden zij erin om een levendig dorpsontbijt te organiseren, waar ruim 150 mensen aan hebben deelgenomen. Dit jaar zal dit weer plaatsvinden en willen ze de doorkomende teams (170) ondersteunen door ze een feestelijk welkom te bieden. Daarvoor hebben ze de medewerking van café Bij van Dijk gekregen omdat Jantine van de Couwenbergh helaas verhinderd is en dus niet aanwezig kon zijn. Hopelijk werkt het weer dit jaar eens mee en hoeven ze niet naar huis te ‘zwemmen’, zoals vorig jaar. Een springkussen hebben ze niet meer, want dat is vorig jaar weggehaald en nog niet teruggebracht. 

Voor café Bij van Dijk verrijzen vier tenten met kraampjes, waar een ontbijt, bestaande uit twee keer koffie/thee, ranja voor kinderen, één broodje, één warme wafel en één stuks fruit, voor €5,00 te koop is. Deze kaarten zijn op de dag zelf te verkrijgen, maar u kunt ook nu al ontbijtkaarten bestellen of reserveren via Café Bij van Dijk (info@bijvandijk.nl) of via Jan Dekkers: j.dekkers6@telfort.nl of 06-43970065. Daarnaast is er muziek en zij hopen dat ze er in slagen een net zo’n groots welkom te kunnen bereiden als vorig jaar. Met uw hulp moet dat lukken.

Het wordt een evenement voor jong en oud, wat zal beginnen op zondag 28 mei met het ontbijt van 9.00 tot 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, afhankelijk van het weer. Vanaf 10.00 uur, is de verwachting, zullen de Roparunteams de doorkomst passeren. Zo rond de klok van 11.00 uur wordt het Runningteam Laarbeek verwacht en is er tijd om even met lopers en begeleiders te praten over hun ervaringen tot dan toe. En u kunt daarbij zijn! U hoeft niet uit Aarle te komen om hierbij te willen zijn. Dus, kom naar café Bij van Dijk en help de teams een hart onder de riem te steken en hen succes te wensen bij hun doelstelling om (veel) geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.