Afbeelding
Foto: Piet van Bakel

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel weer helemaal in de lift

Activiteiten & Evenementen Foto/Video

Aarle-Rixtel - Nadat vorig jaar voor de eerste keer Dorpsfeesten Aarle-Rixtel middels een nieuwe opzet werd gevierd, bewees dit jaar dat de juiste weg is ingeslagen met nog meer deelnemers en vier geweldige dagen van vermaak.

Het is zondagavond rond elf uur. Aan de bar in de grote feesttent op ‘t Heuveltje staat de organisatie van Dorpsfeesten Aarle-Rixtel bij elkaar. Grote glimlach op de gezichten en ze proosten op een meer dan geslaagd weekend. “Het was weer geweldig”, glundert Michael Ketelaars. Hij is voorzitter van Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel.

Samen met het bestuur en vele vrijwilligers heeft hij vele mensen in Aarle-Rixtel weer een geweldig weekend bezorgt. Vorig jaar werd na twee coronaloze jaren Dorpsfeesten in een nieuw jasje gestoken en dit jaar werd die lijn doorgetrokken. Na een jaarmarkt waar op donderdag weer duizenden mensen uit de regio op af kwamen was het op vrijdag tijd voor de jeugd. Zo’n 250 kinderen, verdeeld over 23 groepen trapten af met een vossenjacht door het dorp, gevolgd door een muzikale bingo. 

Daarna was het tijd voor de aftrap voor de volwassen. Ook hier steeg het aantal deelnemers ruim, ten op zicht van vorig jaar. Twee nieuwe groepen namen deel, waardoor 16 teams gingen strijden om de algehele eer. Nieuw dit jaar was dat de ploegen een eigen vlag moesten maken als joker en les kregen in het vendelen van de rode en blauwe schut. Vrijdagavond gingen beide gildes voorop de tent in, gevolgd door de vendeliers van elke deelnemende ploeg. Op de klanken van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis lieten de vendeliers boven op de tafels hun kunsten zien. Hierna was het tijd voor de traditionele quiz, door Rico Verbakel interactiever dan ooit gemaakt. 

Ook nieuw: de zeskamp werd voor de tent in de Dorpsstraat georganiseerd. Een welkome wisseling, waardoor nog meer toeschouwers kwamen zien hoe iedereen zijn beste beentje voorzette. Op zaterdagmiddag streden de kinderen om de sportieve eer op de vele spellen, op zondagmiddag was het de beurt aan de volwassenen. Nieuw daar was dat het ‘geheim onderdeel’ dit jaar de hele middag bestond uit het spelen van kleine spelletjes. De Alleskunners, maar dan in Aarle-Rixtel. Elke ronde viel de persoon die als laatste eindigde af. In de finale streden uiteindelijk een deelnemer van Kiele Kiele en ‘t Clubke om de winst. Maar die kregen ze niet cadeau. Ze moesten een (nat) shirt, dat twee weken in de vriezer had gelegen, zo snel mogelijk zien aan te trekken. Het duurde uiteindelijk ruim 20 minuten voordat de winnaar zijn hoofd door het shirt kreeg.

Hoogtepunt van de Dorpsfeesten is toch altijd wel de optredens op zaterdagavond. Zestien optredens (elke deelnemende groep staat op het podium) waarbij nagenoeg alles is toegestaan. Elke groep deed zijn best, aan de hand van het thema ‘Sky High’. Van gevoelige liedjes tot mooie meezingers. Van Sky High Radio naar diverse optredens waarbij veel vliegtuigen voorbij kwamen. Winnaar werd DVO. Die groep gaf een optreden met een vliegtuig dat belandt in enorme turbulentie en waarbij van alles misgaat. Een meer dan terechte winnaar. En dan stond op zaterdagavond ook nog eens de geweldige band Steamsisters op het podium die een knallende show neerzetten. 

Op zondagavond was het ‘t Clubke dat als algehele winnaar bekend werd gemaakt. Een mooie eer voor die groep, maar belangrijker is dat Dorpsfeesten Aarle-Rixtel weer helemaal in de lift zit. De organisatie mag met recht trots zijn op wat ze hebben neergezet. Aan groepen die twijfelen om volgend jaar mee te doen: gewoon doen. Je krijgt er een enorm mooi weekend voor terug.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding