Afbeelding
Foto: Martin Prick

Zonovergoten Roparun in Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen Foto/Video

Aarle-Rixtel - “Je hoeft niet uit Aarle-Rixtel te komen om de Roparun mee te krijgen”, aldus Runningteam Laarbeek. Met een heus doorkomstontbijt bij café Bij Van Dijk was het op Eerste Pinksterdag vanaf 9.00 uur al mogelijk om de lopers te bekijken onder het genot van een kopje koffie en een wafel.

Aarle-Rixtel - Het is zonnig en zo’n twintig graden. ‘’Het kan niet beter’’, lacht Jan Dekkers, de initiatiefnemer van het Roparun doorkomstontbijt in Aarle-Rixtel. ‘’Andere jaren hebben we wel eens regen gehad. Vorig jaar stonden we tot onze enkels in het water, dus dit weer is meer dan welkom. Wel is het belangrijk dat de sporters genoeg water drinken.’’

Saamhorigheid
Vanaf januari is Jan al druk bezig met de voorbereidingen voor Eerste Pinksterdag. ‘’We hebben meerdere keren de koppen bij elkaar gestoken om dit op te kunnen zetten. Veel van wat je hier ziet is gesponsord.’’ Zo zorgt de bakker voor broodjes en de kaaswinkel voor het beleg. ‘’Als je iets wil organiseren, dan moet je in Aarle-Rixtel zijn. Het gevoel van saamhorigheid is hier volop aanwezig.’’ Er zijn kraampjes waar je met een speciale ontbijtkaart koffie of thee, fruit, een broodje én een wafel kan halen, voor een bedrag van vijf euro. Aan de tafeltjes en op de bierbanken wordt er genoten van het ontbijt met uitzicht op 168 hardlopers, fietsers en busjes die passeren. Ondertussen wordt er ook vrolijke muziek gedraaid. Jan klapt en juicht: ‘’Zo’n doorkomst werkt voor de renners ontzettend motiverend.’’ Vanaf de zijlijn is hij nog net zó enthousiast als een paar jaren geleden, toen hij zelf nog meedeed.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding